Poate angajatorul emite o adresa catre salariatul respectiv in care mentioneaza ca nu mai este necesara prezenta acestuia la munca , fara a-i fi afectate drepturile salariale aferente? Daca este posibil va rog sa imi spuneti care este temeiul legal.
Art. 38
Salariatii nu pot renunta la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzactie prin care se urmareste renuntarea la drepturile recunoscute de lege salariatilor sau limitarea acestor drepturi este lovita de nulitate.
2. Asadar salariatul nu poate renunta la un drept al sau recunoscut prin lege.
3. - Angajatorul poate propune salariatului, in scris, ca poate absenta de la locul de munca pe perioada preavizului cu conditia ca pe aceasta perioada sa fie pontat si platit.
- Asta nu inseamna renuntare la perioada de preaviz ci o alta forma de manifestare a lui.
Angajatorul poate emite o instiintare catre salariatul care urmeaza a fi concediat , in sensul, ca nu este necesara prezenta acestuia pe perioada de preaviz fara a-i fi afectate drepturile salariale .. de fapt, nu se renunta la preaviz , ci la prezenta salariatului la munca .
Nu exista temei legal pentru asa ceva, insa in baza principiului libertăţii de voinţă în materie contractuală, partile pot incheia un acord in acest sens.
Perioada de preaviz se va plati, doar ca nu se solicita prezenta angajatului la serviciu.
Vroiam doar sa stiu daca angajatorul are dreptul sa ii comunice angajatului ca nu este necesara prezenta sa la serviciu, daca nu incalca in acest fel vreun drept al angajatului (dreptul de a muncii)
Perioada de preaviz se va plati .. nu cred ca incalca un drept al angajatului acest lucru ... daca nu se doreste prezenta salariatului pe perioada de preaviz la munca, atunci consider ca este de datoria angajatorului sa-l anunte in acest sens.
Somaj dupa cic
ismi3ismi
Acum sunt in CIC ,iar pe 16 sept 1009 copilul implineste 2 ani si CIC se termina.Angajatorul a desfiintat postul meu,din cauza restrangerii de ... (vezi toată discuția)