avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate banii ???
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

banii ???

fac banii parte din categoria bunurilor mobile ?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 15:23, 3 Iulie 2012
Bunurile mobile prin determinarea legii sunt,  conform art. 474 Cod civil:

"Acele lucruri apropriabile care nu au o asezare fixa, putand fi mutate dintr-un loc in altul, fara a se aduce atingere substantei lor.
Exista mai multe categorii de bunuri mobile:
1. bunuri mobile prin natura lor (care se pot transporta de la un loc la altul);
2. bunuri mobile prin determinarea legii (obligatiile si actiunile care au ca obiect sume exigibile sau efecte mobiliare, adica bunuri mobile, actiunile sau interesele in companii de finante, de comert sau de industrie, chiar si cand capitalul acestor companii consta in imobile);
3. bunuri mobile prin anticipatie (acele bunuri care prin natura lor sunt bunuri imobile, dar partile actului juridic le privesc ca fiind mobile, in considerarea a ceea ce vor deveni in viitor; spre exemplu, fructele si recoltele, vandute inainte de culegerea lor)."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna bunuri mobile? ContSters124416 ContSters124416 Buna ziua, as dori sa stiu exact,ce inseamna bunuri mobile(in cazul in care banca sau recupertaori de credite le supun executarii silite?) Si cum afla daca ... (vezi toată discuția)
Care este felul creanței ? LanguageMaster LanguageMaster Creanța care are ca obiect un bun imobil este un bun : 1. mobil incorporal prin obiectul său 2. imobil incorporal prin obiectul său 3. mobil prin ... (vezi toată discuția)
Actiuni firma in faliment olaroiu olaroiu Doresc sa supun dezbaterii speta urmatoare: SC X SRL detine 30% din actiuni la firma SC Y SA. Firma SC Y SA este in procedura de insolventa din anul ... (vezi toată discuția)