avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Munca temporara in strainatate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Munca temporara in strainatate

Buna ziua

Indraznesc sa pun si eu o intrebare la care nu gasesc pe nicaieri raspuns #-o. Este vorba de obligatiile agentiilor de munca temporara si mai precis ale celor care isi trimit angajatii la utilizatori din strainatate. Intrebarea mea este : exista vreo obligativitate pentru agentiile de munca temporara sa respecte vreo paritate intre numarul de persoane "plasate" la firme din Romania si cele plasate la firme din strainatate? Sau poate sa plaseze toti angajatii la utilizatori din strainatate?

Va multumesc mult pentru raspuns

O dupa-masa placuta !

Adela
Cel mai recent răspuns: adela ioana , utilizator 11:06, 8 Ianuarie 2009
Nu exista nici un fel de obligatie in acest sens !
Nu exista nicio prevedere legala, in acest sens, care sa interzica unei agentii de munca temporara sa-si plaseze angajatii in mod egal in tara si in strainatate.
Legea nu instituie nici o paritate intre plasarile din strainatate / Romania.
Firma va trebui sa efectueze plasarea fortei de munca conform acreditarii primite.
Cele doua autorizari sunt separate, exista agentii pentru plasari in Romania si agentii de plasare in strainatate.
Acestea se autorizeaza separat. Pot exista firme care plaseaza doar in strainatate deoarece are doar autorizatie pentru strainatate.

Prin urmare, legea nu iti poate impune sa faci plasamente paritare, de vreme ce te autorizeaza doar pentru strainatate. (sau doar pentru Romania)

O precizare: Eu nu stiu nici o firma - agenti de munca temporara care trimit salariatii in strainatate.
Cred ca te referi la agentie de plasare forta de munca, nu la agentie de munca temporara.

Repet, cunoscind bine modul (entitatile juridice) prin care se furnizeaza forta de munca in strainatate, nu cred ca vei apela (sau constitui) o agentie de munca temporara.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2009
ContSters51068, utilizator
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt ! Este vorba de agentii de munca temporara si nu de agentii de plasare a fosrtei de munca. Stiu ca exista cateva agentii de munca temporara care "inchiriaza" personal in Franta si tocmai pentru acest motiv imi puneam intrebarea de mai sus.

Inca o data, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exemple de contracte danies danies Bună ziua, aș avea nevoie de două contracte: 1) Exemplu Contract colaborare între o Agenție de plasare forță de muncă și un angajator din ... (vezi toată discuția)
Infiintare agentie de recrutare forta de munca iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune buna ziua, as dori sa stiu care sunt demersurile, etapele, ce trebuie sa contina dosarul complet pentru o activitate de Agentie de forta de munca (recrutare ... (vezi toată discuția)
Documente pentru strainatate ghebe ghebe Buna ziua, am aplicat pentru un job in strainatate ( domeniul medical) printr-o firma de recrutare online. Firma respectiva mi-a cerut sa trimit copii scanate ... (vezi toată discuția)