avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de imprumut cu garantie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de imprumut cu garantie imobiliara

Buna seara!
Imi puteti spune ,va rog,ce acte sunt necesare pentru intocmirea unui contract de imprumut cu garantie imobiliara?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:09, 10 Ianuarie 2009
Deoarece contractul de garanţie imobiliară (ipotecă) presupune forma autentică, notarul la care urmează să încheiaţi actul vă poate oferi toate lămuririle.

În principiu:
- actul de proprietate asupra bunului imobil
- extras de carte funciară pentru autentificare (se eliberează la solicitarea notarului public)
- actele de identitate ale proprietarilor imobilului şi prezenţa lor la autentificare (se poate şi prin mandatar cu procură autentică)
- unii notari solicită şi un certificat de atestare fiscală privind imobilul

Liviu S.Bordaş
in cazul in care am pierdut actul de proprietate al imobilului, pot sa inchei contractul de imprumut pe baza unei copii eliberata de oficiul de cadastru?

:offtopic: Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
In functie de actul de proprietate, scoateti un duplicat sau o copie legalizata.
Iar actele pentru un imprumut cu garantie imobiliara difera de la banca la banca, nu putem noi sti care e Regulamentul lor intern de acordare credite...
In plus, sunt curioasa: se mai dau astfel de credite azi? Ca parca se blocase piata...
AVLIL, de dat nu se mai dau. În schimb, se mai iau... :yeah:

La multi ani! :)
Sa traiesti si matale!
Nu prea am inteles gluma (dar votul nu e al meu!), eram interesata chiar serios. Vreau sa vad cat de intepenita e zona imobiliara...
Daca ma puteai ajuta, apreciam... Mersi oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare teren:mama catre fiu+sotia, acelasi teren inapoiat mamei tot prin contract de vanzare-cumparare gigif gigif Mama a fost pacalita sa semneze fara sa stie ptr.ce la NOTAR , ca si cum si-a vandut terenul catre unul din cei 8 copiii. Aflandu-se de aceasta esctocherie, ... (vezi toată discuția)
Inscriere creanta in arhiva electronica de garantii reale mobiliare-opozabilitate terti marysa_2u marysa_2u AM PRIMIT O NOTIFICARE PRECUM CA DATORIA MEA SA INSCRIS IN ARHIVA ELECTRONICA DE GARANTII IMOBILIARE....CE INSEAMNA MAI EXACT? (vezi toată discuția)
Plata sultei prin credit ipotecar? kdoina2007 kdoina2007 In cazul unei sentinte de partaj cu plata sultei, daca nu am banii si va trebui sa ma imprumut de la banca, aceasta va acorda creditul? Daca nu, ce metoda ar ... (vezi toată discuția)