Deoarece contractul de garanţie imobiliară (ipotecă) presupune forma autentică, notarul la care urmează să încheiaţi actul vă poate oferi toate lămuririle.
În principiu:
- actul de proprietate asupra bunului imobil
- extras de carte funciară pentru autentificare (se eliberează la solicitarea notarului public)
- actele de identitate ale proprietarilor imobilului şi prezenţa lor la autentificare (se poate şi prin mandatar cu procură autentică)
- unii notari solicită şi un certificat de atestare fiscală privind imobilul
in cazul in care am pierdut actul de proprietate al imobilului, pot sa inchei contractul de imprumut pe baza unei copii eliberata de oficiul de cadastru?
:offtopic: Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.
In functie de actul de proprietate, scoateti un duplicat sau o copie legalizata.
Iar actele pentru un imprumut cu garantie imobiliara difera de la banca la banca, nu putem noi sti care e Regulamentul lor intern de acordare credite...
In plus, sunt curioasa: se mai dau astfel de credite azi? Ca parca se blocase piata...
Sa traiesti si matale!
Nu prea am inteles gluma (dar votul nu e al meu!), eram interesata chiar serios. Vreau sa vad cat de intepenita e zona imobiliara...
Daca ma puteai ajuta, apreciam... Mersi oricum.