Mama a fost pacalita sa semneze fara sa stie ptr.ce la NOTAR , ca si cum si-a vandut terenul catre unul din cei 8 copiii. Aflandu-se de aceasta esctocherie, mama si fiul+sotia vor sa inapoieze terenul tot prin CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE LA ACELASI NOTAR, CA SA NU SE MAI AJUNGA IN INSTANTA DE JUDECATA ptr.anulare.
Se va plati din nou atat cei 2% din valoarea terenului, plus onorariul. Intrebare: ESTE 100% LEGAL? SAU SE AJUNGE TOT IN INSTANTA? Mama are peste 80 ani,nu stie carte,nu aude bine, TREBUIE SI MARTORI CAND SE FACE REVANZAREA, CA LA PRIMA VANZARE A FOST SINGURA?
VA MULTUMESC MULT.
anularea contractului de vanzarea-cumparare trebuie facut pe cale amiabila la notar sau in instanta(altfel nu aveti cum) si trebuie sa dovediti cu probe solide ca vanzarea s-a facut abuziv si prin inselaciune, altfel nu aveti nici o sansa.
va multumesc mult.
pe cale amiabila am inteles, dar notarul poate sa anuleze contractul incheiat de dumnealui?
de aceea am intrebat daca nu-i mai sigur sa se incheie un nou contract de vanzare si dupa parerea mea, cel de al 2-lea contract il anuleaza pe primul, ramanand valabil ultimul incheiat.
:offtopic: Din regulamentul de postare:
"Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum."
Notarul nu poate anula un contract, chiar dacă este autentificat de el. Poate, în schimb, la cererea părţilor şi cu acordul lor, să autentifice un act în oglindă, un act care repune părţile în situaţia de dinainte.
Bineînţeles, contra cost (taxe cadastru, onorar etc) :D
Intrebare
atomol
Mama mea detine o garsoniera si doreste sa o treaca pe numele meu .Cum se procedeaza ?se apeleaza la notar?costa mult onorariul notarului?multumesc pentru ... (vezi toată discuția)