avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dupa cat timp se poate adauga la partaj un imobil luat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dupa cat timp se poate adauga la partaj un imobil luat ca mostenire

Buna ziua,am o situatie mai dificila si as dorii cateva detalii asupra unui iminent divort.Ca si cuplu detinem un apartament pe care am comvenit k ii voi achita contravaloarea a jumatate si pret ptr al putea pastra.De circa un an parinti mei mi au trecut casa lor pe numele meu.As dorii sa stiu cam cat timp trebuie sa treaca pentru ca acel imobil primit ca donatie sa intre sub incidentza partajului,pentru k nu vreau sa aman pana in momentul cand voi fi nevoit sa impart si casa.Mentionez ca nu avem copii minori sub custodie.Astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 16:35, 2 Iulie 2012
daca parintii v-au donat un imobil, acel imobil este si va ramane bunul dvs propriu, nu va deveni niciodata bun comun
Daca parintii v-au donat imobilul doar dvs., nu aveti nici o problema. Demonstrati faptul ca nu este bun comun cu ajutorul contractului de donatie autentificat de notar.

Daca insa vi s-a trecut casa pe numele dvs. printr-o vanzare-cumparare, in timpul casatoriei, va trebui sa demonstrati faptul ca este vorba, de fapt, de o donatie deghizata, facuta doar in beneficiul dvs., altfel este bun comun din momentul semnarii contractului, pana la proba contrara.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2012
ContSters241434, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare atakiki atakiki Buna ziua, Povestea e asa: tatal meu a primit in tinerete, de la parinti, o casa la tara cu terenul aferent, prin act de vanzare-cumparare. Pentru ca tata ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare achim irina achim irina buna seara!!!as dori sa aflu si eu un raspuns la o intrebare...problema sta in felul urmator:tatal meu inainte de a muri a facut un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Transmiterea mostenirii catre unul din copii Pavelescu Mircea Pavelescu Mircea Buna ziua. Mama mea ar dori sa/mi transmita mie intreaga avere dupa moartea dansei: aprox 150 Ha teren agricol si un apartament cu 2 camere. O parte din bunuri ... (vezi toată discuția)