Buna ziua,am o situatie mai dificila si as dorii cateva detalii asupra unui iminent divort.Ca si cuplu detinem un apartament pe care am comvenit k ii voi achita contravaloarea a jumatate si pret ptr al putea pastra.De circa un an parinti mei mi au trecut casa lor pe numele meu.As dorii sa stiu cam cat timp trebuie sa treaca pentru ca acel imobil primit ca donatie sa intre sub incidentza partajului,pentru k nu vreau sa aman pana in momentul cand voi fi nevoit sa impart si casa.Mentionez ca nu avem copii minori sub custodie.Astept un raspuns
Daca parintii v-au donat imobilul doar dvs., nu aveti nici o problema. Demonstrati faptul ca nu este bun comun cu ajutorul contractului de donatie autentificat de notar.
Daca insa vi s-a trecut casa pe numele dvs. printr-o vanzare-cumparare, in timpul casatoriei, va trebui sa demonstrati faptul ca este vorba, de fapt, de o donatie deghizata, facuta doar in beneficiul dvs., altfel este bun comun din momentul semnarii contractului, pana la proba contrara.