avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acuzatii false- scoatere de sub urmarire penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Acuzatii false- scoatere de sub urmarire penala

Buna ziua ! In momentul in care am aflat si mi-am demascat sotia de infidelitate ,am fost reclamat la politie de ea si de presupusul amant al acesteia de mai multe fapte de speta penala (furt , vatamare corporala,ca as fii interlop si traficant etc) printre care spargere de cont mail si facebook ,se pare dupa spusele anchetatorilor ca au fost mai multe acuzatii aduse de cei 2 (cele enumerate de mine fiind deduse din discutiile ce le am avut cu cei care au participat la ancheta)dar fiind in ancheta nu pot sa-mi spuna mai multe iar principala acuzatie care mi se aduce si sunt pus sub urmariere penala ar fi fost cea de intrare fara drept in contul acestora de mail si facebook de unde as fi sustras diferite inscrisuri. Am avut 2 perchezitii in 2 domicilii ce apartin familiei mele si in care locuiesc si eu in urma carora rapoartele arata ca nu sau gasit probe si inscrisuri care sa serveasca cauzei si mi-au fost ridicate calculatoare si cd-uri pt perchezitia informatica, care dealtfel a si avut loc si la fel nu sau gasit probe de nici un fel care sa ma incrimineze cu ceva si sa serveasca cauzei .Azi am primit o instiintare de la politie prin care mi se spune ca am fost scos de sub urmarire penala deoarece nu exista probe, iar reclamantii au timp de 20 de zile sa depuna contestati asupra acestei decizii . Am trecut prin momente neplacute atat eu cat si familia mea din cauza acestor incidente si va rog mult doresc sa stiu in primul rand cum pot sa aflu continutul si/sau sa obtin declaratiile reclamantilor pt a vedea exact cu ceea ce m-au reclamat si acuzat cei doi si ce probe sau martori au avut , apoi doresc sa stiu cum pot sa actionez sau ce maniera legala exista de ai actiona pe cei 2 pt calomnie in instanta sau/si am inteles ca exista si o amenda pt calomnie si declaratii false in acest sens , va rog nu cunosc exact procedurile si caile de atac pe care le am .Va multumesc mult !
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2012
vampiro, utilizator
Cel mai recent răspuns: vampiro , utilizator 23:41, 3 Iulie 2012
Puteti promova actiune in instanta civila in temeiul Art.71-75 NCC ( atingeri aduse vietii private, dreptul la viata privata, dreptul la demnitate, dreptul la propria imagine) prin care solicitati obligarea celor doi la plata unor daune morale.

Pretentiile le puteti proba cu declarartii acestora din dosarul penal si cu rezolutia de scoatere de sub urmarire.
Acestea le obtineti fie in urma unei solicitari scrise la parchet, fie prin transmiterea acestor acte la instanta civila, la cererea dvs.
Cu respect....Va multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba: e mail Costica33 Costica33 Un individ a facut prin email calomnie la adresa mea. Acest e mail a fost trimis unui grup din care si eu fac parte, grup de 30 de persoane. Acest individ ma ... (vezi toată discuția)
Cum ma apara legea daca sotul ma acuza de infidelitate dinaintea casatoriei ContSters376198 ContSters376198 Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: In luna august a acestui an m-am casatorit. Sotul meu ma acuza de infidelitate din pricina unor discutii pe ... (vezi toată discuția)
Consultanta juridica hartuire online antonia_i antonia_i Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o opinie avizata in urmatoarea speta: 2 parteneri de afaceri au urmatorul caz: primul partener (pe care il voi abrevia ... (vezi toată discuția)