avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical de sarcina infuenteaza concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical de sarcina infuenteaza concediu de odihna

Am lucat in acest an doar pana la sfarsitul lui mai,incepand cu luna iunie sunt in concediu medical de sarcina.Normal aveam dreptul la 21 de zile acum cu concediu medical mai pot avea acele 21 de zile de concediu odihna?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:59, 2 Iulie 2012
1. Codul muncii spune:

Art. 145
...
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

2. Concediile medicale de orice fel sunt perioade in care nu prestati activitate si deci pentru acestea nu puteti beneficia de zile de concediu de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna vs condeciu medical rodica1234 rodica1234 conform CCM in anul 2012 am de efectuat 21 zile de concediu odihna, din care am efectuat 11 zile. Datorita faptului ca am ramas insarcinata ,incepand cu 19 nov ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna SIIA SIIA este legal sa fie diminuat concediul de odihna proportional cu zilele de concediu medical avute intr-un an? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in anul nasterii Marialuiza23 Marialuiza23 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este modul de calcul pentru acordarea concediului de odihna in anul nasterii, dar si in cel in care ma voi intoarce. Eu ... (vezi toată discuția)