Buna seara!Am 22 de ani si de o luna si ceva lucrez la un magazin de legume fructe care este in asociere cu un alt magazin alimentar destul de cunoscut.La interviu angajatorii au fost extrem de multuniti de mine,tinand cont ca am mai lucrat in domeniul acesta.M.au angajat,am fost sa "invat sa vand"la un alt magazin care era deja dechis unde lucra una dintre angajatoare.Magazinul la care urma sa lucrez trebuia sa fie deschis in cca. o saptamana.Inainte cu cateva zile a.Fost chemat pt a aranja magazinul.Am pus mobila am aranjat lazile shi am pus legumele si fructele la locul lor.Se lucreaza o saptama cu o saptama .Prima saptamana trebuia sa fie colega mea pe tura insa m.a bagat si pe mine sa lucrez cu ea timp de 3 zile.Am lucrat miercuri joi si vineri iar weekendul l.am avut liber pt a ma odihni pt urmatoarea saptamana in care intram eu pe tura.Prima saptamana s.au comportat destul de ok insa din a doua saptamana a inceput cu inconvenientele.Mereu mi se reprosa ca magazinul nu este aranjat sau ca nu estedestul de curat ori ca nu am vanzare buna (acest lucru reiesind din faptul ca alte magazine fac vanzare mai mare).Saptamana sa dus a intrat colega mea pe tur iar inventarul meu a iesit bine fara lipsuri.Dupa saptamana libera a venit iar inventarul cu tot ce imi preda colega mea.A iesit bine doar ca duoa cateva zile se pare ca pe colega mea au scoso lipsa 11 milioane .Aceasta a loat toate foile toate inventa,vanzarile si intradevar a iesit lupsa doar ca nu cu 11 milioane cat mentionasera ei ci cu 3.Din lrima saltamana cat am lucrat le.am dat actele pt ami face contract de munca,acte care au zacut in dulapul din magazin mai bine de trei saptamani , pana in momentul in care cica "am fost dat afara"(nu se stie sigur inca).Acest lucru se intampla de asemenea si la ceilalti angajati (adica doi angajati pe magazin)Am intrebat de mai multe ori cand mi se va face contractul insa in totdeauna primeam raspunsuti de genul "nu stim nu avem timp " sau " am uitat".In ultima saptamana lucrata am fost tratat oribil.Am fost jignit ,sa tipat la mine in ultimul hal si am avut parte numai de reprosuri.Plus ca angajatorul vine siisi pune in punga ce are nevoie spune ca le plateste data viitoare si uita sa ma pune sa le bat pe casa cu pret mai mic decat cel afisat in magazin.De asemenea mi se aduc cartofi in sac cu doua kg de pamant ( am cantarit si se poate dovedii) pamant care nu se scade de la inventar, sau mi se aduc 5 legaturi dr ceapa iar pe foaia de primire se trec 10 (aceste lucruri le pot dovedii cu martori)Sambata aceasta trebuia sa primim salariul asta duoa ce nu nea dat avansul pe data de 15 spunand ca o sa ne dea tot salariu la sfarsitul lunii.Cateva zile inainte de ziua salariului mi sa spus ca nu se stie daca o sa.l primesc deoarece nu au bani.A venit ziua lasariului si bininteles ca ju am primit niciun ban.Angajatorul mia spus ca banii ii voi primi dupa inventar ca avea sa aiba loc ieri luni 2 .07.In urma inventarului mi sa spus ca banii care ia gasit lipsa la colega mea erau defapt lipsa la mine .Dupa acele calcule se pare ca erau 3 milioane lipsa cuma am mentionat mai sus insa mie maiu spus ca sunt 11 milioane la acestia adaugandu.se inca sase milioane de saptamana aceasta.Ajutatima va rog frumos.Poate cu un sfat in legatura cu ce as putea sa fac sa imi primesc banii si ce as putea sa fac ca acesti angajatori sa nu se mai comporte asa si cu alti angajati tineri.
sesizati ITM-ul, acestia abia asteapta sa prinda un angajator ce nu incheie contracte de munca amenzile sunt usturatoare pentru ei , si totodata puteti promova o actiune in instanta prin care solicitati plata "drepturilor salariale"- pretentii in civil , intrucat nu aveti un contract de munca incheiat.
Plangere penala
feli30
buna ziua,lucrez la un magazin de mezeluri bsi carne,iar feful meu zice ca la ultimul inventar a iesit un minus de 8570rol mentionez ca este gestiune comuna ... (vezi toată discuția)