avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cand nominalizez martorii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cand nominalizez martorii?

Am introdus o actiune pe drept comun si am cerut si aprobarea probei cu martori. Era necesar sa trec si numele martorilor pe care ii am in vedere. Eu m-am gandit sa fac lista cu martori dupa ce se admite in principu proba. Precizez ca am cerut si judecarea in lipsa. Am fost deja citata pentru primul termen.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 10 Ianuarie 2009
In principiu trebuia sa treceti numele si adresa martorilor in cererea de chemare in judecata.
Tot in principiu, instanta trebuia sa va notifice despre aceasta lipsa, punandu-va in vedere sa faceti completarile necesare.
Puteti completa cererea de chemare in judecata pana la termenul pentru care ati fost citat cu numele si adresa martorilor pe care ii propuneti. Daca nu puteti sa faceti lista cu martorii pana la termen, atunci prezentati-va in instanta si solicitati un termen scurt pentru completare.
Vedeti art. 114 Cod procedura civila in acest sens.
Daca tot ati cerut proba cu martori, ar fi intelept sa va si prezentati in instanta...
Dupa cum vi-a raspuns si colegul, daca tot ati cerut proba cu martori ar fi bine sa mergeti la termen, astfel incat sa fiti prezent atunci cand declara, intrucat dvs. stiti mai bine decat instanta de ce l-ati propus ca martor, respectiv despre ceea ce cunoaste martorul cu privire la pricina.
Av. Monika Bujanca
Cand vor fi citati martorii ma prezint. Acum e primul termen si nu ma pot prezenta si nici nu mai am cand sa depun vreo lista. Se judeca undeva in tara. Intrebarea mea este daca voi fi decazuta din proba cu martori sau mi se va da un termen pentru prezentarea listei. Ce stiti dvs, din practica?
Ati cerut judecarea in lpsa...se va judeca in lipsa. Era corect sa va prezentati. Eu as trimite pe fax o cerere de amanare pentru motiv de boala ...in cazul de fata....ceea ce nu este corect si mai ales trebuie sa fiti capabil sa probati situatia....
Trimiteti prin fax nota de probe in cadrul careia scrieti numele si adresa matorilor.
Acum, poate sa fie admisa proba sau nu.

Alte discuții în legătură

Prezentare martor proces civil Lungu Constantin Lungu Constantin va rog ce articol din lege pot sa invoc pentru prezentarea unui martor in proces civil ? (vezi toată discuția)
Martori propusi de partea vatamata alexandra.a1404 alexandra.a1404 Cati martori poate propune partea vatamata in cadrul procesului penal? Acestia trebuie specificati in Chemarea in judecata? Martori pot fii si invinuitii ? Pe ... (vezi toată discuția)
Proba testimoniala - conflict munca=modificare unilaterala cim lucretiaciocan lucretiaciocan -Sunt intr-n proces civil \"modificare unilaterala CIM\". IIn intampinarea intocmita de intimat s-a invocat si ca \" subscrisa ... ca vom demonstra in ... (vezi toată discuția)