avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data incetarii cim?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data incetarii cim?

In momentul de fata avem un salariat, care are cim suspendat, prin certificat medical!luna acesta, certificatul medical, in data de 05.07, isi incheie valabilitatea;pana la aceasta data salariatul a cumulat 183 zile, depunand dosarul pentru pensie de invaliditate, decizie care cu siguranta va fi emisa ulterior datei de 05.07...
conform art.56 alin.1 lit.c din CM, cim inceteaza de drept "la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate..."
1.care va fi situatia salariatului intre data expirarii certificatului medical si data incetarii cim(data comunicarii deciziei de pensionare)?
2.este necesara emiterea unei decizii de incetare a cim?
3. cum vom putea opera ''retroactiv'' in REVISAL?

va multumesc tuturor
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
nicusorilinca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 3 Iulie 2012
1. Situatia salariatului va fi decisa de comun acord cu angajatorul ..

2. Da, este necesara emiterea deciziei de incetare a c.i.m. .. in acest sens, se exprima art.56 alin.2 C.mun.

3. Nu se opereaza retroactiv ion REVISAL .... data incetarii = data comunicarii deciziei de pensionare pe grad de invaliditate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim in cazul unui salariat invalid gradul 1. ami_ru ami_ru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Avem un salariat care are decizie medicala asupra capacitatii de munca cu incadrare la [b]gr. 1 ... (vezi toată discuția)
Codul muncii eu_fac_viitorul eu_fac_viitorul Art. 56 (1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept: c) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)