avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune persoana cu handicap
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune persoana cu handicap

Persoana lipsita de capacitate de exercitiu (grad handicap accentuat permanent) poate accepta succesiunea de pe urma mamei in calitate de unic mostenitor ?
Daca acesta a acceptat succesiunea si pe urma a decedat poate fi anulata acceptarea succesiunii ?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:30, 3 Iulie 2012
Daca persoana era lipsita de capacitate de exercitiu acceptarea a fost facuta de tutore si cu autorizarea obligatorie a instantei avand in vedere ca s a luat in considerare interesul interzisului. Daca cel dupa care a mostenit a decedat pana in NCC adica pana in 1 octombrie 2011, acceptarea s a facut sub beneficiu de inventar tocmai pentru a nu fi prejudiciat, daca persoana care a decedat si al carui mostenitor este interzisul a decedat dupa 1 octombrie 2011, acceptarea chiar daca a fost facuta a fost sub beneficiu e inventar, adica nu opereaza confuziunea de patrimonii intre patrimoniu lui de cujus si al decedatului. Daca acceptarea s a facut in conditiile legii iar persoana a decedat, adica mostenitorul, nu mai poate fi revocata declaratia de acceptare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire andreidarius andreidarius Potrivit NCC acceptarea mostenirii se va considera intotdeauna ca fiind facuta sub beneficiu de inventar ? Un mostenitor al unui debitor, daca a acceptat ... (vezi toată discuția)
Executare silita - acceptarea mostenirii de catre creditori crystyn71 crystyn71 Buna seara! Scuze de deranj , dar am si eu o mica nelamurire. Am un credit ajuns in stare de executare silita nu am bunuri pe numele meu ,dar in decembrie 2012 ... (vezi toată discuția)
Mostenire, cota parte, praxis, terenuri, imobil, bani la banca alexandrurobert alexandrurobert Buna ziua, tatal meu a decedat in data de 7 martie. Suntem 3 frati si sotia si mama noastra. Cum se imparte averea? Cum pot afla cati bani avea la ... (vezi toată discuția)