avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... drum de servitute
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

drum de servitute

buna ziua daca se poate sa ma ajute cineva cu un sfat orcat de mic va multumesc anticipat.Am cumparat un teren in ian 2007,am dat banii si cand sa mergem la notar am descoperit ca pe cadastru nu figura nici o strada si direct calea ferata care trece peste strada. In titlul lor de proprietate asa era trecut,a fost proprietara nevoita sa mi dea drum de servitute din strada cealalta,intrebarea mea este drumul de servitute trebuie sa l platesc sau nu?oricum i am dat o parte din bani pe el,dar nu mi se pare corect sa platesc drumul care imi asigura accesul la terenul care mi l a vandut.
Cel mai recent răspuns: danielanuntasu , utilizator 22:27, 14 Iulie 2012
Drumul de servitute nu este gratuit doar prin convenţie certă, . Este o îngrădire a dreptului de proprietate al celui care vă oferă drept de acces la calea publică, chiar dacă acesta este vânzătorul. Prin faptul că v-a vândut un teren este obligat doar a vă permite accesul la calea publică şi nu gratuitatea folosinţei proprietăţii lui.
multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastre diferite pt drum acces si drum "servitute" cosma2 cosma2 Am cumparat in 2006 un teren care,in cadastrul (facut in 2004) preluat de la fostul proprietar,se invecina cu un \"drum acces\"de unde aveam si accesul. In ... (vezi toată discuția)
Cale de acces mihai32 mihai32 Am un teren cu deschidere la sosea de 21ml din care am vandut o parcela de 330mp situata in partea din spate a terenului fiind obligat la momentul vanzarii sa ... (vezi toată discuția)
Drept de trecere valentinth valentinth Buna ziua, Cu aproximativ un an in urma am achizitionat un teren in bucuresti . Terenul are strada si numar de la primarie . Terenul facea parte din o ... (vezi toată discuția)