Buna ziua.
am si eu o intrebare : In luna ianuarie am fost prins circuland cu permisul suspendat (eu nefiind anuntat dar asta nu mai conteaza acuma) am primit acum 2 zile rezolutia de la parchet cu Scoaterea de sub urmarirea penala si aplicarea unei masuri administrative. Am inteles ca, cu acea rezolutie trebuie sa ma duc la politia unde am fost surprins conducand cu permis suspendat (in cazul meu Galati) unde conform art. 103 lit. c voi primi o suspendare de 90 de zile. Intrebarea mea este : acele 90 de zile incep de atunci cand mi-a fost suspendat permisul pentru dosar (mentionez ca in toata aceasta perioada nu am beneficiat de dovada cu drept de circulatie si daca s-ar lua aceasta data ca incepere a suspendarii ar cam fi expirata pana in ziua de astazi) sau din ziua cand ma prezint la ei cu rezolutia ?
Multumesc
Legea spune ca masura suspendarii se ia de comandantul politiei pe raza careia s-a savarsit fapta si ca masura se comunica.Nu exista prevazut expres ca dvs. trebuie sa va duceti cu rezolutia de neincepere.Normal e sa se comunice din oficiu si cele 90 de zile sa inceapa de la data rezolutiei.
mie asa mi s-a zis ca trebuie sa ma duc cu acea rezolutie la politie. Poi logic ar fi sa se ia in considerare de cand mi sa suspendat pentru dosar, ca dupa mine acea suspendare isi are explicatia ca fiind preventiva la fel ca si arestul preventiv care dupa sentita finala se ia in considerare ca perioada executata. Multumesc pentru raspuns.
poi trebuie sa cred ca alta solutie nu am decat sa ma duc cu acea rezolutie la politie (la asta m-am referit ca mi s-a zis). in ceea ce consta perioada suspendarii este doar o chestie care mi se pare logica fiind o masura preventiva suspendarea pe timpul cercetarilor.