avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare fara certificat de neurmarire fiscala???
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare fara certificat de neurmarire fiscala???

Buna ziua, va deranjez cu o mica problema..de fapt cred ca am luat o mare teapa :( Am cumparat o masina acum o saptamana inmatriculata in Bacau de la un cetatean din Braila (care mi-a spus ca a cumparat-o de la o firma din Bacau). Astazi am zis sa aranjez actele in vederea inmatricularii si spre marea mea mirare am constatat ca pe certificatul fiscal oferit scria ca firma are datorii de vreo 75000 de lei. Intrebarile mele:
-ce pot sa fac acum pentru a inmatricula masina?
-o mai declar la fisc? (a fost cumparata pe firma mea)
-cat este valabil acel certificat fiscal?
-este viabila posibilitatea sa o inmatriculez pe firma mea in alta tara cum ar fi Bulgaria?
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:17, 9 Iulie 2012
Ca sa inmatriculati masina la politie, aveti nevoie de certificatul fiscal al vanzatorului care atesta ca acesta are toate obligatiile fiscale achitate la zi, deci la politie nu veti putea sa o inscrieti. La impozite si taxe o puteti declara pt plata impozitului, dar nu veti putea sa cereti viza pe fisa de inmatriculare pt ca certificatul fiscal nu este valabil. La randul dvs ca sa vindeti masina, nu veti putea solicita certificat fiscal, pt ca dosarul dvs de declarare auto nu este complet. Mai bine o d-ati inapoi pt ca nu veti putea sa o inscrieti, il acuzati de inselaciune, pt ca vanzatorul in momentul in care a ridicat certificatul fiscal cu datorii, i s-a adus la cunostiinta ca cumparatorul nu va putea sa o inscrie pe numele lui #-o. Certificatul fiscal se elibereaza cu datorii doar la cererea expresa a contribuabilului.

Conform O.G. 92/2003, privind Codul de procedura fiscala,  art. 113, pct. (5) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor şi a mijloacelor de transport, contribuabilii trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligaţiilor fiscale locale datorate autorităţii administraţiei publice locale pe a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează. Actele prin care se înstrăinează clădiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu încălcarea prevederilor prezentului alineat, sunt nule de drept.

Referitor la inscrierea in Bulgaria, vedeti ca mai mult de 3 luni nu se mai poate circula cu masina in Ro, sunt niste schimbari si in privinta asta. :)
sfatul meu este sa-l sunati si sa -l amenintati ca-l dati in judecata , daca nu, faceti o notificare prima data prin avocat
Nu am reusit sa fac nimic cu vorba buna cu acest individ..tot ma duce cu zaharelu ca incearca sa vorbeasca cu directorul firmei sa achite si sa-mi dea fiscal pe 0...AM O RUGAMINTE daca este pe forum vreun avocat specializat in asa ceva vreu si eu un numar de contact pentru a vedea ce trebuie sa fac mai departe, in ce situatie il pot da in judecata, sa-i prezint actele pe care le am, etc. Va multumesc
Uitati, eu va atasez un link, difera situatia de a dvs, dar am vazut ca este disponibil, plus ca puteti discuta si cu @ av Larisa Dudci, ceea care v-a dat un sfat la topicul dvs, sper sa nu supar pe nimeni sau sa incalc regilamebntul prin aceasta postare.

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal anaf si/sau factura WStefan WStefan Este o firma care are o masina de vanzare. Conform celor spuse, persoana de la firma cu care am vorbit, masina a fost cumparata de noua, in Germania, in ... (vezi toată discuția)
Fiscal auto Diana Pilat Diana Pilat Buna ziua,am o întrebare în legătură cu fiscalul pt o mașină înmatriculată în România ,că sa il elibereze trebuie obligatoriu plătite toate taxele ... (vezi toată discuția)
Fiscal auto razvan100 razvan100 Buna ziua. Am achizitionat o masina de la un intermediar care mi-a dat absolut toate actele masini si copie dupa buletinul proprietarului dar nu cred ca s-a ... (vezi toată discuția)