am o nelamurire,sotul meu a cedat partea lui din succesiunea dupa tatal lui surorii lui,printrun act notarial .Asta iseamna ca sotul meu nu mai are obligatia de a se prezeta la succesiune intrucat nu mai are niciun rol;cu toate acestea cumnatei mele i s-a spus ca intrucat sotul meu acum 5 ani a facut o acceptare de succesiune in acel termen de 6 luni,nu se poate face succesiunea fara el.Nu mai inteleg nimic,cedarea pt ce mai e?el a declarat ca renunta la tot in favoarea ei.ma puteti lamuri va rog?Conditioneaza acceptarea aceea prezenta la succesiune desi el nu mai are niciun drept legal?va multumesc anticipat
De la decesul tatalui au trecut 5 ani si abia acum vreti sa faceti certificatul de mostenitor. Dupa atata timp se considera ca mostenitorii au acceptat mostenirea, neexistand un act de renuntare la mostenire din partea sotului dvs. Spuneti ca sotul dvs a facut totusi un act dar de cedare a cotei sale de mostenire catre sora sa. Asta inseamna ca dupa ce isi va primi partea de mostenire o poate ceda surorii sale. Pentru a nu mai fi chemat acum la dezbaterea succesiunii ar fi trebuit cu 5 ani in urma sa dea o declaratie de renuntare sau neacceptare a mostenirii. Prin acea declaratie se renunta la dreptul de mostenire , cota sa revenind celorlalti mostenitori . Prin declaratia de renuntare el nu poate ceda partea sa preferential, unui anumit mostenitor . Probabil in cazul dvs dupa decesul tatalui au ramas ca mostenitori doar cei doi copii si dupa dezbaterea succesiunii , dupa ce isi va primi partea, fratele o va ceda surorii.
Mostenire cu forta?
cineva_eu
buna seara!
acum o luna tatal meu a murit,mama traieste,suntem 5 frati.ce as putea face daca eu nu doresc nici un fel de mostenire nici de pe tata,nici de pe ... (vezi toată discuția)