avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuarea fostului sot dupa partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuarea fostului sot dupa partaj

Buna seara. Am nevoie si eu de cateva sfaturi.

Mama mea a divortat de tatal meu. A avut loc de asemenea si partajul in urma caruia mama a primit apartamentul dobandit in urma mariajului. Ea trebuie acum sa ii plateasca suma de aprox 15000 lei cu titlu de sulta. Hotararea a devenit definitiva si irevocabila.
Informatii detaliate despre doasr aveti aici:
[ link extern ] ;

De asemenea s-a admis si cererea de investire cu formula executorie. Practic maica-mea moare cu dreptatea in mana...

Problema este ca nu stie cum sa il evacueze din domiciliu. Banii ii poate da oricand, insa el nu vrea sa faca demersurile legale, deci nu vrea sa ii primeasca. Apartamentul este ipotecat si mama mea plateste ratele, intretinerea, energia electrica, etc. El nu munceste, este mereu in stare de ebrietate, tulbura linistea, face scandal, este violent, o ameninta constant si o terorizeaza psihic. Are cateva plangeri facute la politie inclusiv declaratii ale vecinilor. Ca de obicei politia romana este o gluma proasta in astfel de cazuri. De fiecare data vin si dau din umeri si ii pun in vedere sa isi revizuiasca conduita. Mama are inclusiv 2 certificate medico-legale. Ultimul l-a atasat la ultima plangere in care a solicitat urmarirea penala sau ceva de genul asta. Practic nu se poate trai cu el in casa. Reprezinta un pericol pentru integritatea celor din jurul lor cat si pentru el. Are halucinatii, delireaza, amaneteaza lucrurile de valoare(verighete, lanturi, etc) pentru a isi cumpara alcool.

Ce poate sa faca sa il evacueze cat mai repede posibil. Si dupa evacuare sa rezolve efectiva cu datul banilor si restul procedurilor. Este cererea de evacuare prin ordonanta prezidentiala o solutie?
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
george_b, utilizator
Cel mai recent răspuns: george_b , utilizator 14:28, 16 Iulie 2012
da,
multumesc. Acum merge si linkul catre dosar
Cum ar trebui sa fie evidentiata necesitatea urgentei. Este de ajuns sa se specifice faptul ca se impiedica executarea unei hotarari definitiva si irevocabila?
Cum ar putea impiedica faptul ca maica-mea nu i-a dat suma cu titlu de sulta? Repet, el nu vrea sa-i primeasca. Din cate stiu in aceste cazuri e o procedura mai complicata. Banii se pun intr-un cont si el este anuntat cumva sa si-i ridice.. dar nu stiu exact detaliile
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
george_b, utilizator
prin executor judecatoresc
Care este ordinea fireasca a procedurilor?
1. Depunere bani cu titlu de sulta in cont prin executor judecatoresc
2. Depunere cerere de evacuare prin ordonanta presedentiala
Sau invers?
A inceput un nou dosar, cel cu Evacuarea prin Ordonanata Presedentiala. La prima infatisare s-a dat o amanare de o luna (O LUNA!!!) pentru ca el sa-si pregateasca apararea. E normal asa ceva? Adica nu e mult? Cererea aceasta nu invoca o urgenta? Are nevoie de aparare in conditiile in care refuza primirea sultei?
In pararel va face si o somatie prin care i se aduce la cunostiinta ca poate ridica banii prin intermediul unui executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala steven2011 steven2011 daca sentinta este definitiva si irevocabila,se poate cere retroactiv pensia de intretinere (vezi toată discuția)
Evacuare persoana knutz0r knutz0r buna ziua, am si eu o problema la care caut rezolvare mama mea s-a recasatorit dupa un divort si acum vrea sa divorteze; acel domn locuieste acum cu noi in ... (vezi toată discuția)
Sulta platita prin executor 19051972 19051972 am avut un proces cu fratii mei ptr iesire din indiviziune si mi-a fost atribuit intregul imobil mie nefiind posibila lotizarea,am fost nevoit sa le fac ... (vezi toată discuția)