avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prevedere in CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prevedere in CM

Caut in CM o prevedere de care-mi amintesc ca exista si suna aproximativ: "refuzul angajatului de a accepta o modificare a cim nu poate constitui motiv de desfacere a acestuia (cim)".
Poate cineva sa ma "lumineze" in chestiunea aceasta ?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
rosu gheorghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 13:36, 4 Iulie 2012
In Codul Muncii nu exista o astfel de prevedere , insa ion anumite c.c.m. am intalnit o astfel de dispozitie.

CCMN 2007-2010
Art. 72. - (1) CIM se poate modifica in ceea ce priveste felul muncii, locul muncii si drepturile salariale prin acordul partilor sau din initiativa uneia dintre parti, in cazurile prevazute de Codul muncii.
(2) Refuzul salariatului de a accepta o modificare a clauzelor referitoare la felul muncii, locul muncii sau drepturile salariale nu da dreptul celui care angajeaza de a proceda la desfacerea unilaterala a CIM pentru acest motiv.
....
Da, se pare ca de acolo o stiam si de aceea nu am descoperit-o in CM; multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie adela65 adela65 De un an de zile citesc Codul muncii, Contractul Colectiv de munca la nivel National si alte acte...Va rog daca puteti sa imi indicati legea unde am citit: - ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate generate de neacceptarea modificarii unilaterale a cim viorel_hutuleac viorel_hutuleac Mi s-a modificat unilateral CIM prin reducerea drastica a salariului si schimbarea din functie pe motive sindicale.Am contestat decizia si am refuyat sa ma ... (vezi toată discuția)
Demisie sau mutarea pe un post inferior PetreRadu PetreRadu Buna ziua, Problema pe care o am nu este legata de mine,ci de prietena mea care lucreaza de 3 ani la un fast-food pe post de vanzatoare (CIM la descriera ... (vezi toată discuția)