De un an de zile citesc Codul muncii, Contractul Colectiv de munca la nivel National si alte acte...Va rog daca puteti sa imi indicati legea unde am citit:
- desfacerea CIM de pe un alt post decat cel ocupat duce la nulitatea actului de concediere;
- in cazul in care salariatului i se propune un post aflat in alta localitate dar la o distanta mai mare de 50 de km acesta poate refuza postul propus, refuzul salariatului nu poate fi folosit drept motiv de concediere.
Va rog daca cineva ma poate ajuta cu aceste informatii.
Multumesc anticipat!
1. nu inteleg, cum adica sa desfaci cim de pe un alt post??
2.
CCMUN 2007-2010
Art. 72. - (1) CIM se poate modifica în ceea ce priveşte felul muncii, locul muncii şi drepturile salariale prin acordul părţilor sau din iniţiativa uneia dintre părţi, în cazurile prevăzute de Codul muncii.
(2) Refuzul salariatului de a accepta o modificare a clauzelor referitoare la felul muncii, locul muncii sau drepturile salariale nu dă dreptul celui care angajează de a proceda la desfacerea unilaterală a CIM pentru acest motiv.
pai...foarte simplu...
Ocup post de inspector in orasul X iar angajatorul ma vrea in laborator in orasul Y.
Eu nu accept schimbarea felului si locului muncii dar lichidarea mi se face totusi de pe postul de laborator din orasul Y.
Nu constituie abuz din partea angajatorului?
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
Nu are cum sa va inceteze c.i.m. pe un post pe care nu sunteti angajata ... Daca va face asa ceva, aveti posibilitatea de a ataca in instanta decizia de concediere. Termenul de introducere a contestatiei este de 30 de zile de la data comunicarii deciziei. Actiunea se depune la Tribunalul judetean in a carei raza teritoriala aveti domiciliul.
a facut asa ceva. Si totusi am pierdut procesul, Judecatorul a considerat actiunea nefondata.#-o
Fara alta explicatie plauzibila...:stunned: Acum astept recursul; pentru ei este vacanta!