avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM 2 ore/zi + contract drepturi de autor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM 2 ore/zi + contract drepturi de autor

Buna ziua,

Datorita situatiei economice (asa spune angajatorul), nu mi se mai poate plati salariul integral pe CM si mi-au propus urmatoarele variante:
- demisie
- reducerea salariului pe CM
- reducerea salariului la minim pe ec + contract drepturi de autor pe restul de suma (sunt proiectant)
- modif contractului de munca la 2 sau 4 ore/zi + contract drepturi de autor pe restul de suma

Exceptand primele 3 propuneri (pe care le-am scris doar ca sa va puteti face o idee despre cum se discuta), ce dezavantaje ar avea pt mine alegerea celei de-a patra oferte dpdv a drepturilor pe care le-as avea ca angajat (concediu de odihna, medical, pensie, somaj)?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 13:32, 4 Iulie 2012
Numai la somaj va poate dezavantaje modificarea timpului de munca de la 8 ore/zi la 2 ore/zi sau 4 ore/zi .. in rest, salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
Dpdv al concediului si al asigurarii medicale, nu ati fi afectat, dpdv al pensiei si al somajului, acestea vor fi mai mici datorita scaderii salariului dvs si implicit a sumei cotizate ca si contributie. Acum depinde si de veniturile care vi le vor aduce acel contract privind drepturile de autor, pt care veti plati impozit separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim cu timp de 8ore redus la 4ore kisstimea kisstimea care sunt dezavantajele CIM cu 4 ore fata de 8 ore?angajatorul meu doreste sa reduca durata de ore in CIM se beneficiaza de maternitate in caz de CIM la 4ore? (vezi toată discuția)
Contract cesiune drepturi de autor BiaS BiaS Buna ziua. va rog sa ma jutati cu mai multe detalii referitoaare la contractul de cesiune de drepturi de autor. Firma la care lucrez pentru a-si reduce ... (vezi toată discuția)
Angajare cu jumatate de norma Maximus95 Maximus95 Buna ziua,am o nelamurire si as vrea sa aflu un raspuns de la dmv. Am primit o oferta de la o persoana care se ocupa de curierat ,mi sa spus ca voi fi ... (vezi toată discuția)