avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... inundatie vecin
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

inundatie vecin

Buna ziua,
In 2010 am inundat vecinului de sub mine.El are asigurare locuinta facultativa. A mers la asociatie si a solicitat o adresa cum ca este teava parte comuna. Dupa 2 ani a venit asociatiei dosarul de recuperare a daunei.Eu nu am fost informata de acea adresa. Acum se doreste sa se mearga la asigurator si sa se rectifice adresa data de asociatie si sa se spuna ca este vina mea.
1. Este posibil?
2. Care este perioada in care o societate de asigurari poate face regres ?
Mentionez ca proprietarii apartamentului asigurat sunt parinii, iar polita de asigurare este pe numele copilului.
3. Este valabila asigurarea daca intre cele 2 parti nu exista niciun contract ?
4 .Cine poate face instiintare a de dauna ?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:56, 6 Iulie 2012
In leg cu punctul 2 parerea mea este ca dupa 2 ani de la eveniment expertiza tehnica de specialitate nu cred ca mai are obiect.
In legatura cu punctul 1, daca eu doresc inchei o polita de asigurare pe un imobil care nu este proprietate (de ex. sa fac o polita de asigurare facultativa pentru apt. mamei), in conditiile in care adresa CI nu este cea din imobilul asigurat, este obligatoriu sa am act inchiriere/comodat procura).
Puteti sa o contractati/platiti pe numele celui care prezinta interesul (mama) dar pe documente sunt completate datele si semneaza numai asiguratul sau imputernicitul acestuia, care are si dreptul de a solicita/beneficia de eventualele daune.Daca observati, pe polita sunt trecute numai datele si semnatura asiguratului, si nu sunt prevazute rubrici si pentru eventuale terte persoane.
La oricare asigurator, veti gasi in documentele atasate politei, notiuni explicative de forma:
- Asigurat= persoana sub contract cu un asigurator, care detine bunul sub forma de proprietar,chirias,administrator,custode sau alta calitate stabilita legal.
-Contractant= persoana care incheie contractul de asigurare, pentru asigurarea unui risc privind alta persoana si se obliga fata de asigurator sa plateasca prima de asigurare
-Reprezentant= persoana aleasa sau numita conf. prevederilor legale, sa reprezinte asiguratul
-Beneficiar= persoana mentionata in contractul de asigurare, indreptatita sa primeasca despagubirea/indemnizatia in cazul producerii riscurilor asigurate.

In legatura cu evenimentul, oricand se poate verifica veridicitatea tehnica a producerii evenimentului, pe baza documentatiei reclamate in avizarea daunei si primei constatari.Daca nu s-a facut constatarea, raspund cei care au avizat plata si nu se poate solicita de la alta persoana reconsiderata vinovat.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
nucu$, utilizator
in cazul in care reparatie s-a facut in regie proprie si asiguratorul se intoarce cu regres asupra mea am dreptul sa solicit chitante si facturi prin care sa mi se demonstreze reparatia si cheltuielile aferente acesteia ?
In regie proprie, asiguratorul plateste o suma de bani asiguratului, pe baza unui deviz intocmit de specialistii proprii, document ce se gaseste la dosarul de dauna si aveti dreptul sa-l consultati, eventual sa-l contestati direct si apoi chiar in instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatii provocate de vecini bellefille bellefille Sunt in situatia in care apartamentul meu este inundat in mod frecvent de vecinii de la etajul superior.Locatarii din acest apartament sunt de fapt chiriasii ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil agnes1999 agnes1999 Proprietarul incheie o asigurare pentru imobilul in care se afla si un chirias. Daca daunele sunt produse de chirias, (din greseala da foc la cladire, de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru asigurator de la administratorul blocului Nicusorneacsu Nicusorneacsu Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa reactionez fata de administrator. Am un apartament in Vaslui pe care il folosesc o data pe luna, cand ... (vezi toată discuția)