avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inundatii provocate de vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inundatii provocate de vecini

Sunt in situatia in care apartamentul meu este inundat in mod frecvent de vecinii de la etajul superior.Locatarii din acest apartament sunt de fapt chiriasii proprietarului,al carui nume il cunosc dar nu am alte date de contact,presedintele asociatiei spune ca nici el nu are date de contact ale proprietarului,nu stie cum il cheama pe chirias,iar acesta din urma,chiriasul bine acoperit de aceasta perdea,nu raspunde niciodata cand sunam sa il avertizam ca ne deranjeaza,ca sa nu zic mai mult.Eu vreau sa va intreb si va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Cum trebuie sa procedez eu?E normal ca Asociatia d eproprietari sa nu aiba date de contact ale proprietarului.Cineva va trebui sa suporte cheltuielile reparatiilor .Stiu sigur ca nu eu,dar nu stiu cum trebuie sa procedez si mai ales de unde sa incep.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:00, 11 Ianuarie 2013
Incheiati asigurare facultativa a locuintei
in cazul repetarii inudatiei sesizati asiguratorul care intocmeste dosar de dauna,va acorda c/v prejudiciu constatat si se indreapta cu actiune in regres impotriva vinovatului
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2013
ynocentta, utilizator
de unde luam vinovatul?
Chiriasii nu detin contract de locatiune legal inchiriere?
Asociatia de proprietari sa faca solicitare oficiala la OCPI
Va multumesc.Presedintele asociatiei ridica din umeri.Si eu cred ca ar trebui sa existe o evidenta a locatarilor din imobil fie ei proprietari sau chiriasi,o carte de imobil sau mai stiu eu ce,mai ales ca e vorba de un imobil cu putine apartamente.Varianta cu asigurarea este de luat in considerare dar in final se ajunge la acelasi lucru.Cine suporta prejudiciul si de unde il luam.Eu consider ca asociatia are obligatia sa tina aceste evidente si sa ne furnizeze datele de contact ,in astfel de situatii sau daca ele sunt confidentiale,sa faca demersurile necesare.Am dreptul sa solicit acest lucru Asociatiei de proprietari?.
In calitate de proprietar aveti acest drept
De regula, presedintii de asociatie responsabili,in interesul general al proprietarilor si pentru respectarea dispozitiilor in domeniu,pentru corecta evidenta in cartea d eimobil,au obligatia sa soliciet date tuturor proprietarilor din imobil
In majoritatea asociatiior de proprietari in cazul apartamentelor nelocuite,presedintele/administratorul solicita ca masura de prevedere,date de contact ale rudelor sau persoanelor imputernicite de catre proprietar si care,in caz de necesitate sa poata permite accesul in apartament

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O cunostinta a mostenit un apartament de la tatal sau decedat ... alina_25 alina_25 O cunostiinta mostenit un apartament de la tatal sau decedat a facut succesiunea si in august a depus la sediul asociatiei copie dupa act mostenire si carte ... (vezi toată discuția)
Infiltratii pe tavanul din baie - pasi de urmat? MadRoxana MadRoxana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva lamuriri. De la sfarsitul anului trecut au aparut infiltratii pe tavanul din baie, deasupra cazii si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În data de 11.12.2022 am fost inundat de la apartamentul ... Tayon Tayon Bună ziua, În data de 11.12.2022 am fost inundat de la apartamentul de deasupra mea. Cauza a fost constatată de către Președintele Asociației de ... (vezi toată discuția)