avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, În data de 11.12.2022 am fost inundat de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, În data de 11.12.2022 am fost inundat de la apartamentul ...

Bună ziua,
În data de 11.12.2022 am fost inundat de la apartamentul de deasupra mea.
Cauza a fost constatată de către Președintele Asociației de Proprietari al imobilului și provenea de la scurgerea chiuvetei din baie al apartamentului de deasupra mea. Precizez că apartamentul de unde a provenit inundația, este închiriat unor cetățeni străini cu care se comunică mai greu.
Președintele Asociației de Proprietari i-a pus în vedere chiriașului să ia legătura cu propietarul pentru a remedia scurgerea chiuvetei.

Fiind asigurat, am aplelat la compania de asigurări și am primit plata despăgubirii conform clauzei de autoconstatare.

În data de 27.09.2023 s-a întâmplat să fiu inundat din nou de la același apartament și din aceeași cauză.
Constatarea a fost făcută tot de către Președintele Asociației de Proprietari in prezența soției mele.

Chiriașiul, nu acealși dar tot un cetățean străin.

Am aplelat din nou la compania de asigurări care, printre alte documente, mi-a solicitat o adresă de la administrația clădirii blocului din care să rezulte: data, cauza evenimentului, daunele produse și vinovatul de producerea evenimentului.

Am cerut Președintelui Asociației de Proprietari să-mi dea această adresă iar acesta refuză, pe motiv că îi este teamă să nu fie chemat în judecată de către propietarul apartamentului care a cauzat inundația.
I-am spus că în calitate de Președinte al Asociației de Proprietari are autoritatea și obligația să emită acest document pe baza constatatărilor făcute la fața locului, că doar d-aia este Președinte..

Menționez că de fiecare dată Președintele Asociației de Proprietari a fost cel care a constatat atât pagubele produse cât și cauza evenimetului.

Vă rog să-mi spuneți ce este de făcut în acest caz sau cum ar fi trebuit să procedez pentru a obține un document din care să rezulte cauza și vinovatul de producerea inundației.
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 11:05, 19 Octombrie 2023
Ar trebui sa va adresati iar catre asigurator ca asociatia de pr0prietari nu are nici o obligatie sa va dea ce vrea un agent de asigurare.
In cazul in care nu vor sa arate unde este prevazuta aceasta obligatie in contract si mai ales in ce lege ar e asociatia obligatia sa dea vreoadata asa ceva.
Asiguratorul a facut asta sa scape de dv. Nu va convine va adresati la CSA (comisia de supraveghere a asiguratorilor ) acolo unde sunt oamenii cu cele mai mari salarii de stat din ROMANIA.
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2023
ricadinas, utilizator
''I-am spus că în calitate de Președinte al Asociației de Proprietari are autoritatea și obligația să emită acest document pe baza constatatărilor făcute la fața locului, că doar d-aia este Președinte....''
Nu are nicio obligatie presedintele. El a venit sa constate ca nu este de la vreo coloana, caz in care ar fi trebuit sa repare asociatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Canalizare infundata rebell_rose rebell_rose Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in urmatoarele cazuri: 1. S-a infundat teava de scurgere pe coloana de baie si s-au inundat toate ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la un etaj superior Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Locuiesc in Timisoara la parterul unui bloc de 4 etaje. In ultimii 2 ani, am fost inundat de 3 ori. De fiecare data am inchis ochii si nu am facut de loc ... (vezi toată discuția)
Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)