L.7-1996 este f.clară în dispoziţiile ei, cu privire la cadastru şi publicitate. La cererea pe care aţi introdus-o la Biroul local de cadastru , aţi primit răspuns cu motivarea respingerii cererii d-voastră. În acel răspuns, vi se indică clar , de ce anume, vi s-a respins cererea . şi probabil vi s-a dat şi un termen, de completare . Deci, înainte de a face plângere penală, (care este f. simplu de făcut, chiar fără a arăta vreun temei, doar faptele-încadrarea se va face de către procurori), dacă sunteţi în termen de 15 zile, faceţi o plângere împotriva încheierii de C.F sau dacă aţi depăşit cele 15 zile, o acţiune în instanţă de rectificare C.F , în sensul radierii înscrierilor. Să nu uităm că radierea o poate solicita doar titularul dreptului înscris sau hotărârea judecătorească care să specifice acest lucru , hotărâre care va înlocui acordul titularului. Deci , câtă vreme în hotărârea pe care o aveţi , nu scrie explicit-se va radia....., registratorul nu are dreptul să dispună această radiere.
Puteţi solicita o cerere completare sentinţă (cea în care scrie - desfiinţează încheierea de C.F ).
Încă o dată, atâta timp cât în sentinţa respectivă nu scrie , negru pe alb- se radiază înscrierile...., acest lucru nu este posibil-art. 20 al L.7-1996 şi art. 75 al O. 633-2006.
Va multumesc pt. raspunsul d-voastra, cred insa ca nu m-am facut inteleasa indeajuns: cererea a fost admisa, am primit raspuns cu admiterea cererii, insa nu a fost dat curs deciziei instantei,adica am primit acelasi cf ca si cel de dinaintea deciziei instantei de anulare a incheierii cf si nu inteleg de ce sa scrie negru pe alb radierea acelor inscrieri cand acestea s-au facut in urma unei incheieri de cf , incheiere anulata de curtea de apel?