avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comunicarea deciziei de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comunicarea deciziei de concediere

Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns clar in ceea ce priveste comunicarea deciziei de concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului, atat individuala cat si colectiva. Comunicarea deciziei se face la momentul inceperii sau la sfarsitului perioadei de preaviz? (stiu ca decizia de concediere trebuie sa contina in mod obligatoriu perioada de preaviz -printre altele- si produce efecte de la data comunicarii salariatului ). Va multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 5 Iulie 2012
In marea majoritate a cazurilor, decizia de concediere este comunicata dupa efectuarea preavizului .. insa sunt situatii in care decizia este emisa si la inceputul perioadei de preaviz..
in baza carui temei legal decizia de concediere se comunica dupa efectuarea sau la inceputul perioadei preavizului ? Multumesc frumos
De ce ar trebui sa existe un astfel de temei legal ? ... un exemplu, il constituie art.56 alin.2 C.mun.
art.56 C.M. nu reglementeaza cazuri de incetare de drept a CIM? Exista preaviz ?Multumesc.
V-am dat un exemplu, intrucat la alin.2 se vorbeste despre emiterea deciziei de incetare a c.i.m. ... este de notorietate publica ca incetarea unui raport de munca, cu sau fara preaviz, se face prin emiterea unei decizii de catre angajator .. nu cred ca trebuie sa existe un text de lege pentru asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in baza art.65(1) cm km km Am o angajata careia i se termina concediul de 3 ani pentri cresterea copilului (cu handicap) pe data de 12.10.2011. Postul pe care lucra s-a desfiintat si, in ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre decizia de concediere si decizia de incetare a contractului individual de munca? cyan cyan 1. Care este diferenta dintre decizia de concediere si decizia de incetare a contractului individual de munca? 2. In decizia de concediere trebuie inscris ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere art. 65 alin 1 (elemente esentiale?) florinoprea florinoprea Buna, In cazul preavizului de concediere in baza art. 65 alin (1) C.m., sunt aplicabile prevederile art. 74 alin (1) lit. a C.m. (precizarea motivelor de ... (vezi toată discuția)