avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie si salariu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie si salariu?

Buna ziua! Am o intrebare la care pana acum nu am gasit nici-un raspuns...de curand m-am angajat cu carte de munca dar datorita faptului ca imi continui studiile universitare beneficiez inca de pensie alimentara din partea tatalui meu...Intrebarea mea este daca as putea beneficia inca de pensie??deoarece tatal meu este deacord sa o primesc atata timp cat sunt la facultate...Cum ar trebui procedat, sa o sistez sau sa ramana atata timp cat tatal meu doreste? Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cinthya , utilizator 16:12, 8 Iulie 2012
Pensia alimentara o puteti primi pana la terminarea studiilor cu conditia sa nu depasiti varsta de 26 de ani ...conform art. 499 din noul Cod civil, parintii sunt obligati sa acorde intretinere copilului lor minor, obligatia de intretinere mentinandu-se pana cand copilul devine major, sau pana implineste varsta de 26 de ani in cazul in care isi continua studiile.
Deci sa inteleg ca nu conteaza faptul ca sunt angajata?
In principiu, ramane la latitudinea tatalui dvs daca mai plateste sau nu pensie alimentara avand in vedere ca sunteti salariat ... in cele mai multe situatii de acest gen , tatal renunta la plata pensiei
Tatal meu vrea sa am pensia atata timp cat sunt studenta dar teama mea era ca nu cumva alte organe ale statului sa imi faca probleme pt faptul ca sunt salariata si primesc si pensie
Nu are cine sa intervina in aceasta problema din partea institutiilor statului .. este decizia tatalui dvs daca doreste sa mai plateasca pensie sau nu mai doreste , avand in vedere ca sunteti si salariata.

Alte discuții în legătură

Salariu si pensie...? Cinthya Cinthya Buna ziua! Am o intrebare la care pana acum nu am gasit nici-un raspuns...de curand m-am angajat cu carte de munca dar datorita faptului ca imi continui ... (vezi toată discuția)
Pensie alimnetara mihaimatei mihaimatei Buna ziua , Daca sunt student mai am dreptul la pensie alimentara pe perioada studiilor ? (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil elena13 elena13 Buna ziua.Sunt divortata si copilul meu implineste luna asta 18 ani.Deja pensia de intretinere a venit redusa in aceasta luna.Baiatul este in clasa a xii.Ce ... (vezi toată discuția)