avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi in cazul casatoriei cu un cetatean italian
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi in cazul casatoriei cu un cetatean italian

Mama mea s-a casatorit in urma cu 3 ani cu un cetatean italian. Intrebarea mea este daca in cazul decesului (acesta este bolnav de cancer) mama va avea vreun drept asupra bunurilor pe care acesta le detine si daca va mai putea locui in continuare in casa in care locuiesc acum impreuna, deoarece copii acestuia nu sunt in totalitate de acord cu aceasta casatorie si cu siguranta vor vrea ca ea sa plece.
Cel mai recent răspuns: brebenel , utilizator 09:02, 7 Iulie 2012
In calitate de sotie supravietuitoare, v-a putea participa la succesiunea sotului decedat, asupra bunurilor detinute de acesta. Bunurile respective sunt pe numele sotului? In caz contrar, dansa nu v-a avea ce succesiune sa dezbata.
soţia are dreptul la jumătate din succesiune dacă există un singur copil, la o treime daca exista mai multi copii (Art. 581 din Codul Civil italian).Copiii îşi împart între ei restul succesiunii în părţi egale. Partea unui copil predecedat revine descendenţilor acestuia prin reprezentare.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Multumesc de raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!! ContSters47131 ContSters47131 Buna ziua.Va rog din suflet sa ma ajutati.Sunt disperata.Tatal mau este f.grav bolnav(cancer cu metastaze)Traieste in concubinaj cu o persoana de 19 ani care ... (vezi toată discuția)
Copilul- unic mostenitor elamani elamani Am un apartament dobandit prin mostenire. Sunt casatorita de 3 ani si am un fiu de 8 ani din o casatorie anterioara . As dori ca apartamentul sa ramana dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire lia_nedelcu lia_nedelcu Mostenire Va rog, am urmatoarea intrebare: Suntem trei frati, ce drepturi legale de mostenire avem in urmatoarea situatie? Mama mea este recasatorita de ... (vezi toată discuția)