avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conflict pe strada!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conflict pe strada!

Buna ziua. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi.
Astazi mergeam linistit pe strada cu prietena cand trec 2 pusti pe langa mine iar cel mai mare (in jur de 15 ani) ma injura. I-am atras atentia sa vb frumos si el a sarit la mine cum ca cica`s smecher si ce vreau, apoi m-ia pus mana in gat si m-a impins.
Eu l-am lovit usor, cu pumnul deschis, ca sa-l sperii, iar el s-a dezechilibrat si a cazut cu capul de pamant si s-a julit putin in frunte.
Eu am plecat mai departe, un tip l-a ajutat sa se ridice nu m-am mai intors.
Dupa prima strada, era o masina de politie .. am luat-o pe acolo. Tot pe acolo m-am intalnit cu mama lu ala, ea fiind anuntata de cel mai mic care era cu pustiulica ala.
Am fost la masina de politie, ni s-au luat datele. Politistii mi-au tinut ascunsa identitatea. Au mai venit cativa rromi si faceau panarama, eu stateam cuminte in timp ce ei se dezlantuiau pe acolo.

Unul din rromi s-a dus sa-l caute pe pusti, insa s-a intors fara el.

Ei au zis ca vor sa faca plangere, ca merg la medicul legist si toate alea.

Politistii m-au luat in masina si au zis de fata cu rromii ca ma duc la sectie, insa mi-au dat drumu pe o strada mai putin populata,

Rromii nu`mi cunosc identitatea, nici macar nu stiu ca sunt din oras, ei cred ca sunt din provincie.

Totusi, ce pot pati in cazul in care ei merg la medicul legist si apoi fac plangere impotriva mea?
Va rog sa ma ajutati, nu mai pot ... nu am mai fost implicat in astfel de treburi.

Repet, tipul care m-a povocat avea 15 ani, eu am 20 ...

Astept raspuns, va multumesc!
tocmai am trimis un email la inspectoratul judetean de politie pentru a afla daca s-a depus o plangere pe numele meu in ultimele ore. I-am rugat ca in cazul in care nu am trimis email-ul unde trebuie, sa-mi ofere ei adresa corecta. Acum astept raspuns si sper sa fie unul negativ in privinta plangerii.
O sa revin dupa ce voi primi raspuns!
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
Silviu0792, utilizator
Daca nu ati mintit in declaratii,cine v-a ajutat odata,o va va face din nou; atentie la BAC ;)
nu a fost data nici o declaratie, nimic ... au trecut peste 24h de atunci si nu am primit nimic acasa.
Mi-a zis cineva ca daca totul a fost aranjat de ei, e posibil ca pustiul sa fi mers la unul de-al lor si sa-i dea 2-3 pumni in bot apoi sa mearga la medicul legist si sa zica ca eu i-am facut asta.
Eu nu am decat 1 singur martor, prietena mea .. nu stiu cat de mult o sa ma ajute asta!
Conteaza chiar si 1 singur martor?
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Salut Silviu, am citit problema ta, dar nu ai de ce sa intri in panica.
1) In primul rand poti sa spui ca dupa ce te-ai despartit de el, el nu avea nici un semn de cazatura sau lovitura, iar daca apare cu ochiul umflat sau oricum altfel, si-a facut-o singur. Tu doar te-ai certat cu el si i-ai dat o palma ca s-a dat la prietena ta. Poti sa spui ca poate a consumat si etnobotanice sau a fost beat.
2) A doua varianta este sa spui ca nici nu-l cunosti pe baiatul asta, te confunda cu altcineva . Poti sa spui ca e un pusti nebun, are chef de scandal.
3) El si familia lui daca vor sa te reclame cum ar putea daca nu stie cum te cheama si de unde esti? Deci numele nu-l stie nici unul decat politistii care ti-au dat drumul si probabil ca au dat uitariii datelor tale. Iar daca baiatul isi mai aminteste portretul tau, nu are nici o relevanta, ca in cazul asta nu se cauta un criminal in serie ca politistii sa se complice prea mult. Nu au ei timp sa te caute saptamani in sir in baza de date. Deci daca nu stiu rromii numele tau, poate fi oricine agresorul.
In concluzie stai linistit si ia-ti acolo bacul, ca doar nu iti anulezi intrarea la facultate doar pt asta. Tu nu poti sa minti deloc? Totusi ai 20 de ani. A scapat Huidu curat care a bagat in pamant 3 persoane si acum se distreaza in Austria. Tu nu te poti relaxa deloc? Ce ai patit tu e un nimic. Problema ar fi intr-adevar cum s-a intamplat in Bucuresti la Dristor unde un om batran a fost ucis cu bata in cap de un aurolac care s-a suparat ca i-a zis sa se dea la o parte. Auloracul nu a patit nimic bineinteles ca nu existau martori si nu existau nici dovezi.
Multa bafta!
@Florysam, nu înţeleg de ce ar trebui ca utilizatorul să denatureze adevărul, şi să spună lucruri care nu pot fi dovedite?
Există un martor , iar cât priveşte depunerea unei plângeri , aceasta se poate depune şi fără a se cunoaşte numele agresorului, ca idee, organelor de cercetare penală revenindu-le sarcina de a identifica făptuitorul.
Dar aici este o situaţie aparte, conflictul a fost deja constatat, Sylviu deja şi-a dat datele de identificare, doar că există motive pentru care identitatea lui să fie ţinută ascunsă.

Alte discuții în legătură

Ajutor beni22 beni22 mergeam pe strada cu prietenul meu, cand la un momendat o masina, in care se aflau 3 baieti a claxonat dupa noi si tipau pe fereastra masinii. Eu cu prietenul ... (vezi toată discuția)
Ce putem face in acest caz? dianaenache87 dianaenache87 Buan dimineata!Am si eu o problema delicata!!Sotul meu impreuna cu un prieten au fost luati de politia comunitara...La sectia de politie au fost arestati cu ... (vezi toată discuția)
Agresiune in club Spitfyre Spitfyre Buna ziua In urma cu cateva zile am fost agresat de catre agentii de paza dintr-un club bucurestean si vreau sa stiu exact pasii pe care trebuie sa ii urmez ... (vezi toată discuția)