avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Cerere catre expert topo
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Cerere catre expert topo

Buna ziua

Exista un suport legal de a face o cerere catre expertul topo desemnat incat acesta sa stabileasca un termen (zi in care sa se efectueze expertiza) tinand cont de cererea mea?

Cererea va solicita expertului sa stabileasca o zi in care sa pot fi si eu de fata. Plec in strainatate in urmatoarele doua saptamani. Timp ar fi destul zic eu (o saptamana si ceva, aproape doua) din momentul in care voi reveni pana la urmatorul termen de judecata.

Daca s-ar putea un suport legal care sa "oblige" cumva expertul sa tina cont de cererea mea, pentru ca nu vreau ca dimpotriva sa-l pun in garda sa vina de fapt tocmai cand nu sunt eu, fiind mai "prietenos" cu partea adversa (scuzati daca sunt subiectiv).

Mentionez ca am un procurator care imi tine locul de obicei, dar de data aceasta chiar vreau sa fiu de fata eu.

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
MargineanuGabriel, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 12:17, 9 Septembrie 2012
Postarea dvs. a aparut azi pe forum, la aceasta sectiune, unde de fapt, ii era locul, probabil prin amabilitatea unui moderator care si-a dat seama. Daca ati postat in alta sectiune, nu aveati cum primi un sfat care sa va foloseasca.
Comunicati telefonic, expertului, ca doriti sa participati la expertiza si solicitati ca intalnirea sa fie programata in perioada .... cand sunteti prezent in tara.
Expertul poate convoca partile separat sau impreuna, dupa aprecierea acestuia.
Daca nu se poate stabili o data, de desfasurare a expertizei, de comun acord intre expert si parti implicate in proces, aveti posibilitatea sa anuntati instanta in scris, la primul termen de judecata, asupra dorintei dvs. de a participa personal, nu prin procurator, la desfasurarea expertizei. Dorinta dvs. trebuie motivata (in niciun caz cu argumente care nu au suport real).Trebuie sa anexati un document din care sa rezulte ca in perioada .... ati fost plecat din tara. Instanta va trebui sa se pronunte.
Personal nu cred ca expertul isi permite sa fie "prietenos" cu una din parti si cu siguranta va intelege dorinta dvs. de participare, personal, precum si faptul ca sunteti plecat din tara pe perioada pe care o veti mentiona.
Procuratorului dvs. ii puteti formula in scris elemente stricte de care sa tina cont atunci cand va reprezinta. Aceeasi nota scrisa o puteti depune la dosarul cauzei, cu nr. de inregistrare de la arhiva tribunalului.
Expertul tehnic judiciar nu are voie sa ia legatura cu partile separat.
Nu aveti voie sa contactati expertul in afara contextului legal.
Este indicat sa va adresati instantei in scris, adresa depusa la registratura instantei, prin care precizati faptul ca in perioada .... sunteti plecat din tara , plecat in concediu de odihna, internat in spital , etc, ..si nu puteti participa la efectuarea lucrului in teren ( masuratori), fapt pentru care rugati ca expertul sa nu planifice in acea perioada efectuarea lucrului in teren.
Instanta va lua act de doleanta dumneavoastra si in sedinta publica va preciza expertului tehnic judiciar ca in perioada indicata de dumneavoastra sa nu faca planificarea acestor operatiuni.
In rest va doresc succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert parte iris141 iris141 Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu clarificari referitoare la rolul expertului parte in cazul efectuarii unei expertize criminalistice (accident rutier) ... (vezi toată discuția)
Ce este interzis unui consilier expert să facă viculean viculean Ce îi este permis și ce nu unui expert parte (consilier expert) în cazul unei expertize dispuse de organul de cercetare penală: - să comenteze cu partea ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila judiciara petre popescu petre popescu La un procesc penal s-a efectuat o expertiza contabila in vederea existentei sau nu a unei datorii banesti. Am cerut un expert consilier, mi s-a ... (vezi toată discuția)