avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Rata neplatita - somatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Rata neplatita - somatie executare silita

Buna ziua,

In octombrie 2011 am luat un credit de la un IFN in valoare totala de aprox 2600 lei. Mentionez ca din motive financiare, nu am platit decat o rata (130 lei).
Dupa o perioada de vreo 2-3 luni in care am fost sunat si somat sa platesc, acum cateva zile am primit o somatie de la un cabinet de executori judecatoresti de pe langa o curte de apel in care ma someaza sa platesc in termen de o zi datoria impreuna cu cheltuielile de executare (aprox 3600 lei).
Mentionez ca sunt salariat, cu un salariu de 1500 lei net, din care o alta rata de aprox 450 lei (cu care sunt la zi). De asemenea sunt proprietarul imobilului in care locuiesc.
Sunt constient ca trebuie sa platesc, insa momentan am probleme foarte grave cu banii (facturi in urma la utilitati, etc). Practic, din salariu, abia imi raman bani de macare.
Banuiesc ca urmatorul pas al executorului ar fi sa imi puna poprire pe salariu. Ceea ce m-ar ruina definitiv.
Va rog frumos sa-mi spuneti ce pot face pentru a evita acest lucru, eventual amana plata debitului cu cateva luni?
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: studioworks , utilizator 12:05, 5 Iulie 2012
nu cred ca acel creditor ar fi de acord cu o astfel de solutie, dar puteti incerca sa negociati un angajament de plata.
Multumesc. atunci ce variante ar mai fi?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
studioworks, utilizator
Sa incercati sa va cresteti veniturile cat sa va permita sa platiti.
Avand un imobil in proprietate , nu cred ca va permiteti sa ajungeti la executare silita. Sa nu platiti deloc, nu se poate, iar o suma mica nu ar conveni creditorului
Sa va puna poprire pe 1/3 din salariu ar fi primul pas
Din experienta dvs, care ar fi perioada in care s-ar ajunde la poprirea pe salariu? o saptamana, doua, o luna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ioana71 ioana71 Buna ziua. Am un credit la un IFN si am fost anuntata ca dosarul pt poprire pe salariu a plecat spre Executorul judecatoresc. Am fost anuntata telefonic, nu ... (vezi toată discuția)
Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)
Executare silita tudorolimpia tudorolimpia Buna ziua voiam sa ma ajutati cu un sfat . Eu impreuna cu fiul meu am luat un credit de la un IFN , timp de 1 an am platit ratele apoi nu am mai putu sa ... (vezi toată discuția)