avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Divortul pe cale amiabila
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Divortul pe cale amiabila

Buna ,
Am achizitionat o casa impreuna cu sotul meu cu ajutorul unui credit in care eu sunt titular de credit iar sotul meu este coplatitor, in cazul unui divort partajul cum se va produce ,care ar fi procedura?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: simona_82 , utilizator 22:39, 4 Iulie 2012
partajul se poate promova pe doua cai: una amiabila la notar sau in caz de neintelegere la instanta de judecata. La notar se vor prezenta fostii soti cu intelegerea privind modul de impartire al apartamentului sau la instanta cel interesat va prezenta o cerere de chemare in judecata pentru partajarea bunurilor comune.
Problema este ca nici unul din noi nu vrea sa renunte la apartament,iar eu vreau sa stiu daca eu figurez ca titular pe acel credit in urma caruia am achizitionat acest imobil ma ajuta cu ceva sau cum se va rezolva problema creditului la care mai am de platit 28 de ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire apartament achizitionat credit ContSters259399 ContSters259399 Salut Am si eu urmatoarea problema. Am achizitionat un apartament printr-un credit ipotecar impreuna cu fosta prietena in 2010. Lucrurile nu au mers ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea și eu nevoie de un sfat sau o lămurire. ... Aniiii Aniiii Buna ziua, As avea și eu nevoie de un sfat sau o lămurire. In 2016 am luat un credit de tip prima casa, fiind căsătorită. In 2017 am divorțat și ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar apartament luat prin prima casă: am primit 1600 de euro de la fostul soț figurez în continuare coproprietar. pot să deschid proces ca să fiu ,,scoasă'' din credit? Desperados Desperados Am o problema mai dificila.apartament credit prima casa.Am facut cu fostul sot un partaj voluntar la notar.Mi a dat doar 1600 de euro,insa eu configurez in ... (vezi toată discuția)