avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... notificare de dat afara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

notificare de dat afara

buna seara.cativa colegi ai mei au primit o notificare de la angajator in care este scris: ca s-a desfiintat postul (dar nu si de ce) in urma restructurarilor, ca mi se propune alternativa si ca am refuzat, si ca sa ma bage in somaj cu 2 salarii compensatorii apoi.sa semnez acea notificare?ca am inteles ca acum te poate da afara oricand fara nicio explicatie.desi firma practic da afara, pentru a angaja alt colectiv.ce ma sfatuiti sa fac? pornind de la acea notificare care banuiesc ca daca o semnez sau nu, tot ma vor da afara.o sa ajung si eu pe lista. :)...pana la ce pot sa mai fac.?ei vor sa ma aduca in stadiul in care sa plec.
Cel mai recent răspuns: aleks_ro@yahoo.com , utilizator 14:50, 5 Iulie 2012
Daca semnati sau nu acea notificare nu are prea mare relevanta, intrucat angajatorul are posibilitatea s-o comunice si prin alte mijloace ... in instanta va trebui sa probeze faptul ca aceasta a fost comunicata.

Notificarea respectiva nu are un suport legal .... actul care se contesta in instanta este decizia de concediere care va trebui sa contina in mod obligatoriu si motivele care au determinat concedierea dvs.
multumesc pentru raspuns. acum ei au amenintat ca vor trimite aceste notificari acasa la fiecare cu executor.mie nu imi suna in regula.ce fac daca mi-ar veni acasa?
Ramane la latitudinea dvs daca veti semna sau nu ... faptul ca o trimite prin executor judecatoresc nu-i confera nicio nota de legalitate a acestei instiintari de preaviz ...angajatorul are dovada comunicarii acesteia si prin aceasta probeaza faptul ca vi s-a comunicat data intrarii in preaviz si durata acestuia.
multumesc din suflet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare notificare desființare post iDorin iDorin De când își face efect preavizul acordat la desființarea postului ? Teoretic, înțeleg că din momentul luării la cunoștiință de către salariat ... (vezi toată discuția)
Preaviz AGOPIAN AGOPIAN Buna ziua, Va rog, am o intrebare legata de preaviz.Sunt in concediu de crestere copil(legea veche 2 ani) si mi-am manifestat dorinta de a reveni la serviciu ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii ce trebuie urmati de angajator in cazul concedierii colective? cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog mult sa imi spuneti in cazul concedierii colective, dupa ce angajatorul a comunicat Notificarea privind concedierea colectiva ITM-ului ... (vezi toată discuția)