avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare post

Buna ziua! Sotia mea este angajata la o firma privata pe functia de sef de raion. La ultima sedinta avuta a fost anuntata ca urmeaza sa fie schimbata din functie pe post de adjunct sef raion fara a i se modifica salariul. Unii din angajati au fost trecuti in somaj ca urmare a desfintarii functiilor acestora, astfel ca in conditiile acestea si sefii trebuie sa suplineasca munca lor.
Intrebarea mea este daca poate refuza un alt post si daca in aceste conditii poate intra in somaj. De asemenea as dori sa stiu daca sunt obligati sa ii plateasca un salariu compensator.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 7 Iulie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Refuzul ocuparii unui post nu duce imediat la trimiterea in somaj a acelui salariat .. daca s-a desfiintat postul ocupat si refuza ocuparea unui loc de munca vacant oferit de angajator, atunci da poate beneficia de somaj

Salariile compensatorii se pot obtine numai daca sunt prevazute in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.
Va multumesc pentru sfat. Am intrebat de somaj pentru ca angajatorul doreste sa inchida punctul de lucru pentru a se muta in alt oras si prefera ca angajatii sa isi dea demisia decat sa intre in somaj.
In cazul demisiei nu se acorda somaj ... prin urmare, vorbiti cu angajtorul dvs daca se inchide punctul de lucru sa va trimita in somaj ... poate are ceva uman in el ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post - ce drepturi am? kl3o4 kl3o4 Buna seara! As avea si eu unele intrebari privind concedierea din motive neimputabile angajatului, si anume: Sunt angajata unei firme de transport care ... (vezi toată discuția)
Desfiintare departament intr-o multinationala lauricafl lauricafl Buna ziua! De curand s-a auzit ca se va desfiinta un post din cadrul unei multinationale. Acesta presupune 3 locuri de munca in fiecare locatie a acesteia. ... (vezi toată discuția)
Concedierea KYMS KYMS Buna ziua, am si eu cateva nelamuriri:de in luna noiembrie am fost anuntata ca nu mai sunt dorita in firma si sa imi dau demisia ca sunt cam isteata pentru ... (vezi toată discuția)