avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC 2 ANI+TATAL COPILULUI
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC 2 ANI+TATAL COPILULUI

Am urmatorul caz:unui angajat i-a nascut sotia pe 27 iunie 2012, aceasta o sa intre in ccc 2 ani, dar tatal ce drepturi are?(intra si el in concediu?)
Ce trebuie sa fac eu ca angajator?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:01, 7 Iulie 2012
1. - Daca indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC tatal trebuie sa intre si el in CCC cel putin o luna de zile.
- Daca nu doreste acest lucru se va diminiua CCC al mamei cu o luna.

2. - Cand tatal va fori sa intre in CCC pentru o luna face o cerere catre angajator pentru suspendarea CIM pentru o luna pentru a intra in CCC.
- Apoi depune dosarul cu actele necesare (aceleasi ca si pentru mama) la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil tatal GabrielStefan84 GabrielStefan84 Buna ziua Sotia nascut in februarie 2014, urmand ca la sfarsitul lunii aprilie (mai exact 27 aprilie sa incheie concediul de maternitate). Incepand cu 28 ... (vezi toată discuția)
Lamurire ccc pentru tata ciprianvs ciprianvs Sotia este bugetara, eu bugetar.Copilul s/a nascut in 19 iunie 2012 iar sotia a optat ptr 2 ani ccc. Eu nu optez pentru ca a 24 luna s/a intru in concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil cantorcorina cantorcorina Daca mama beneficiaza de concediu ingrijire copil pana la varsta de doi ani,indemnizatia va fi primita de mama pana inainte cu o luna de implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)