avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lamurire ccc pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lamurire ccc pentru tata

Sotia este bugetara, eu bugetar.Copilul s/a nascut in 19 iunie 2012 iar sotia a optat ptr 2 ani ccc. Eu nu optez pentru ca a 24 luna s/a intru in concediu de cc iar sotia vrea s/a inceapa activitatea la locul de munca, cu o luna inainte de a implini 2 ani de la nastere.
Va rog sa/mi spuneti, daca eu nu optez pentru o luna de ccc, sotia poate incepe activitatea inainte cu o luna, daca va fi retribuita si care sunt pasii de urmat?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2014
ciprianvs, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:29, 2 Februarie 2014
1. Daca tatal nu doreste sa intre in concediu crestere copil (CCC) cel putin o luna atunci se reduce CCC al mamei cu o luna.

2. Mama va primi indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in luna in care copilul implineste 1 an si 11 luni dupa care se suspenda plata indemnizatiei iar mama poate relua activitatea la locul de munca (si va fi platita).

3. Mama copilului face o cerere catre angajator prin care solicita incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

4. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 19
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.

(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie agentiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil tatal GabrielStefan84 GabrielStefan84 Buna ziua Sotia nascut in februarie 2014, urmand ca la sfarsitul lunii aprilie (mai exact 27 aprilie sa incheie concediul de maternitate). Incepand cu 28 ... (vezi toată discuția)
Cand anunt angajatorul ca imi incep activitatea dupa terminarea ccc? dobosanca dobosanca Am doua intrebari: 1. Copilul implineste 2 ani pe 16.03.2014 si pentru ca tatal nu doreste sa beneficieze de o luna de CCC voi incepe activitatea pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua, Eu am intrat in concediu de crestere copil pana la 2 ani din somaj, dupa 1 an si 3 luni mi-am gasit serviciu, am semnat contract si cand am ... (vezi toată discuția)