avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... FALIMENT SAU INSOLVENTA ? AJUTOR
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

FALIMENT SAU INSOLVENTA ? AJUTOR

Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru ca toata lumea vrea sa imi ia banii si nu ma invata bine deloc. Am consultat trei oameni si mi-au dat trei pareri diferite. Am o societate SRL care in luna iunie 2012 i-a expirat licenta de functionare si deci nu mai pot functiona pentru obiectul de activitate.Societatea are datorii la stat si un imprumut la banca care a fost achitat in jur de 30 %. Dupa retragerea licentei , nu mai pot emite facturi si deci nu mai pot continua activitatea, automat nemaivind incasari nu mai pot plati datoriile. Bunurile societatii nu pot acoperi datoriile. Nu stiu ce sa fac ? Sa intru in faliment, in insolventa sau sa astept sa ma execute executorii judecatoresti ? Sunt intr-o situatie dificila , am doi copii si am vindut tot ce am avut sa platesc impozitele pe anii trecuti, ratele la banci si o parte din imprumuturile la persoanele fizice pe care le-am avut. Va multumesc din suflet !

Cel mai recent răspuns: Avocat Sorin Grecu , Avocat 13:33, 11 Iulie 2012
"Art. 27. - (1) Debitorul aflat în stare de insolvenţă este obligat să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi, în termen de maximum 30 de zile de la apariţia stării de insolvenţă"
Avand in vedere speta expusa si in conformitate cu art din lege 85/2006 mentionat mai sus sunteti obligat sa solicitati deschiderea procedurii insolventei in forma simplificata (faliment)
Buna ziua,
Am fost si eu intr-o situatie similara, mai putin cu datoriile la banci. Am datorii doar la stat.
Sunt 2 posibilitati:
1. fie salvati firma ( daca va doriti , asta am facut eu.) - va luati o noua licenta, mergeti la fisc si incecati sa esalonati datoriile, iar la banca refinantare.
2. mergeti la tribunal si faceti cerere de intrare in insolventa ( dar atentie la cum este formulata cererea.

Succes.
Strategia pe care o adoptati in dezvoltarea business-ului dvs. depinde doar de dvs. Oricum, si reorganizarea este o solutie: nu mai platiti penalitati, reesalonati datoriile etc., bineinteles daca va fi aprobat un plan de reorganizare.

Dar, fata de precizarile dvs. cred ca singurul sfat ar fi acela sa nu confundati patrimoniile societatii cu cel al dvs. Daca ati vandut din bunurile dvs. pentru mentinerea societatii, inseamna ca ati imprumutat societatea (este necesar un contract de imprumut) si puteti sa va inscrieti si creanta dvs. in tabel.

Creditorii vor putea urmari patrimoniul dvs. propriu doar in conditiile limitativ prevazute de art. 138 din Legea 85/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate plati datorii srl nicoalex78 nicoalex78 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru ca toata lumea vrea sa imi ia banii si nu ma invata bine deloc.Am consultat trei oameni si mi-au dat trei ... (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului in caz de insolventa sau faliment mcnc mcnc Ce raspundere are administratorul unei societati cu raspundere limitata in caz de faliment si/sau insolventa? Societatea are datorii catre furnizori si bugetul ... (vezi toată discuția)