avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de comodat intre masina personala si firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de comodat intre masina personala si firma

Buna ziua!

As avea o intrebare daca se poate.

Se da firma X, firma X ofera unui angajat un card de benzina pentru a-l folosi lunar, cu o anumita limita, card utilizat pe masina personala a angajatului.
Angajatul depune lunar o foaie de parcurs, cu traseele facute, la care ataseaza si bonurile non-fiscale primite de la benzinarie.

Este necesar ca angajatul sa faca impreuna cu firma X un contract de comodat pe masina personala? Fara acest contract nu se poate oferi card de benzina? Sau nu este nevoie de acest contract din moment ce deja exista o foaie de parcurs?

Multumesc!

Imi cer scuze daca nu am postat in sectiunea corecta. In cazul in care nu am postat unde trebuie va rog sa ma indrumati catre forumul corect.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:50, 6 Iulie 2012
Este necesar un contract de comodat,unde se stipuleaza ca aceasta masina este folosita de firma in realizarea de venituri si asa se poatte deconta combustibilul.
Inteleg, iar fara acel contract nu exista nicio posibilitate?
Exista si posibilitatea sa nu se incheie contractul de comodat, insa contravaloarea bonurilor de achizitionare a combustibilului nu va putea fi decontata.
Prin "decontata" va referiti la decontarea bonurilor firmei de la stat, nu?
Nu are nici o treaba cu statul, decontarea se face din banii societatii, iar daca nu exista documentele legale societatea nu isi va putea deduce aceasta cheltuiala.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasari in interes de serviciu cu masina personala-cum se deconteaza? ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Apelez la Dvs. toti cei care utilizati forumul Avocatnet.ro pentru a ma ajuta intr-o problema legata de transportul in interes de servici cu ... (vezi toată discuția)
Decont de benzina la un contract de comodat calincalincalin calincalincalin Sunt salariat la o firma care acorda consultanta la sediul clientilor. Pentru deplasarea mea la acestia folosesc autoturismul meu (proprietate personala), ... (vezi toată discuția)
Delegatie cu masina firmei dana.cj.rojnita dana.cj.rojnita Buna ziua. Am cinci agenti vanzari, care merg in delegatie cu masinile firmei. Alimentarea masinilor se face cu card OMV . La ordinul de deplasare trebuie ... (vezi toată discuția)