Se da firma X, firma X ofera unui angajat un card de benzina pentru a-l folosi lunar, cu o anumita limita, card utilizat pe masina personala a angajatului.
Angajatul depune lunar o foaie de parcurs, cu traseele facute, la care ataseaza si bonurile non-fiscale primite de la benzinarie.
Este necesar ca angajatul sa faca impreuna cu firma X un contract de comodat pe masina personala? Fara acest contract nu se poate oferi card de benzina? Sau nu este nevoie de acest contract din moment ce deja exista o foaie de parcurs?
Multumesc!
Imi cer scuze daca nu am postat in sectiunea corecta. In cazul in care nu am postat unde trebuie va rog sa ma indrumati catre forumul corect.
Este necesar un contract de comodat,unde se stipuleaza ca aceasta masina este folosita de firma in realizarea de venituri si asa se poatte deconta combustibilul.
Exista si posibilitatea sa nu se incheie contractul de comodat, insa contravaloarea bonurilor de achizitionare a combustibilului nu va putea fi decontata.
Nu are nici o treaba cu statul, decontarea se face din banii societatii, iar daca nu exista documentele legale societatea nu isi va putea deduce aceasta cheltuiala.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.