avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decont de benzina la un contract de comodat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decont de benzina la un contract de comodat

Sunt salariat la o firma care acorda consultanta la sediul clientilor.
Pentru deplasarea mea la acestia folosesc autoturismul meu (proprietate personala), avand la baza incheiat un contract de comodat, in care este specificat ca firma imi deconteaza 0,7 lei/km. Binenteles ca se intocmeste foaie de parcurs.
Sa presupunem ca luna aceasta am pe foaia de parcurs 1800 km.
1800 km inmultit cu 0,7 lei/km = 1260 lei.
Pentru a primi cei 1260 lei firma imi solicita bonuri de benzina care sa acopere aceasta valoare; deci eu sunt nevoit "sa fac rost " de bonuri in plus pentru a acoperi aceasta suma. Firma procedeaza corect ? Daca nu, care este procedura corecta? Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: calincalincalin , utilizator 00:32, 9 Aprilie 2013
mi se pare corect!

foaia de parcurs trebuie insotita de bonuri de benzina.
Trebuie sa dovediti ca ati parcurs cei 1800 km. cu foaia de parcurs si bineinteles cu bonurile de benzina, chiar daca valoarea acestor bonuri este mai mica (poate masina consuma mai putin de 0,7 l/km. ) . Cred ca modalitatea de calcul se refera la decontarea celor 1800 km. la care se ia in calcul 0,7 l/km si nu 0,7 lei/km.De obicei asa se deconteaza. Si da....va trebui sa dovediti suma cu bonuri de benzina.
va multumesc pentru raspuns. totusi este vorba de 0,7lei/km (este valoarea convenita intre mine si firma de a compensa contravaloarea carburantului + consumabile + uzura masina). credeti ca imi puteti da o alta varianta de decontare, fara sa mai fiu nevoit sa bag bonuri suplimentare de benzina?
Este bine sa aduceti documente justificative pentru banii primiti. Altfel, sumele incasate de la societate pot fi asimilate veniturilor si impozitate corespunzator.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasari in interes de serviciu cu masina personala-cum se deconteaza? ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Apelez la Dvs. toti cei care utilizati forumul Avocatnet.ro pentru a ma ajuta intr-o problema legata de transportul in interes de servici cu ... (vezi toată discuția)
Decont transport ong Finuta Buzdugan Finuta Buzdugan Buna ziua, As dori unele lamuriri cu privire la decontul ordinului de deplasare intr-un ONG. Suntem o asociatie CAR Pensionari, entitate non profit, care ... (vezi toată discuția)
Decont delegatie auto personal Dana120 Dana120 La decontarea unei delegații cu auto personal în limita a 7,5 l la 100 de km valoarea bonului de carburant poate să fie mai mică decât suma decontată? (vezi toată discuția)