Ramanerea in imobil dupa expirarea contractului nu este fapta penala. Trebuie sa va adresati instantei civile cu o actiune in evacuare. Faptul ca persoana a "nuantat" declaratia data la politie, va trebui sa o combateti cu probe: inscrisuri, martori, etc. dar finalitatea este aceeasi: nu politia o evacueaza, ci hotararea judecatoreasca civila.
Sigur ca ramanerea in imobil nu este fapta penala. Am deja actiunea demarata de 3 luni, dar nu am inca incuviintarea executarii silite prin evacuare din partea instantei.
Exista doua notificari scrise de eliberare a imobilului, una anterioara incetarii contractului (pe care chiriasul a semnat de luare la cunostinta) si una oficiala, prin executor judeatores, imediat dupa expirarea contractului, plus o cerere de incuviintare a executarii silite in instanta si o cerere de investire cu formula executorie a contractului in curs de solutionare.
In acest context declaratia "nuantata" cum spuneti dumneavoastra data la politie, mai poate sta in picioare? Actele despre care vorbesc pot constitui acele inscrisuri pe care le mentionati prin care sa fac dovada contrariului?
Adica exista un contract expirat, niste restante la intretinere evident mari, notificari scrise, actiuni incepute in instanta, o sesizare la politie facute de proprietar, iar chiriasul vine la politie, da o declaratie "nuantata" cu privire la o intelegere verbala cu proprietarul facuta dupa expirarea contractului si tot proprietarul e cel care trebuie sa dovedeasca falsul acestei declaratii?
Am pastrat de asemenea toate SMS-urile pe care le-am trimis in ultimele luni chiriasilor, pentru ca de obicei nu imi raspund la telefon cand ii sun... din ele rezulta faptul ca eu ceream in permanenta sa elibereze cat mai rapid apartamentul si sa imi predea casa si cheile casei. Le pot de asemenea folosi ca probe?
Inteleg ca sunteti deja in faza executarii silite prin executor judecatoresc si ca persoana respectiva se opune executarii. Dupa incuviintarea executarii silite,sunt doua optiuni:
1. Sa luati legatura cu executorul judecatoresc pentru ca acesta sa o evacueze cu sau fara organele de politie( e obligatia legala a executoului judecatoresc),
2.Sa depuneti plangere penala pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti, art. 271 c.pen. iar organele de politie sa respecte decizia instantei, daca exista deja o hotarare definitiva in acest sens. Orice ar spune persoana invinuita cu privire la "intelegeri" nu are nicio valoare juridica , daca exista deja o hotarare definitiva.
Consultati un avocat si succes.
Din pacate inca nu am hotararea instantei. Cererea privind incuviintarea executarii silite, depusa de executorul judecatoresc a fost respinsa, instanta solicitand investirea cu formula executorie a contractului de inchiriere, pentru a putea sa incuviinteze executarea.
In prezent incerc sa rezolv acest aspect, al investirii cu formula executorie a contractului, cerere pe care instanta mi-a respins-o de asemenea invocand din cate am vazut pe site-ul instantei lipsa de interes. Motivarea banuiesc ca va veni saptamana viitoare. E un fel de cerc vicios... completul de incuviintati silite a solicitat investirea ca sa poata sa dea hotararea de evacuare, iar completul de investiri a respins-o, invocand lipsa de interes.
V-ati confruntat vreodata cu o asemenea situatie?
Va multumesc oricum mult pentru intrormatiile pe care mi le-ati dat, pentru ca am o banuiala ca si dupa ce voi obtine hotararea, se vor opune executarii.