avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul

Am lucrat la o brutarie din Botosani, patroana acelei brutarii refuza sa plateasca salariul mie si inca la 2 fete. O fata nu a mai venit din cauza ca era insarcinata ramanand sa ii plateasca salariul pe o luna jumatate. Dupa alta luna jumatate nu ne-a mai platit nici mie si nici celeilalte fete salariul (inventand diferite motive imaginare). Nu am incheiat contractul de munca. Aceasta luna jumatate am muncit numai de noapte amandoi, cu foarte putine zile libere.
Au trecut 2 asaptamani ce cand m-a tot amanat si am impresia ca nu voi mai vedea nici un ban pe zilele muncite #-o. Fica patroanei este avocata pe probleme juridice sau ceva de genul si tare ma tem ca daca voi depune o sesizare la inspctoratul teritorial de munca aceasta ii va mitui (cum se intampla in mai mult de 89%din cazuri) Ce sfat ne puteti da celor care suntem in aceasta postura. Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
michelangelo149, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nelly37 , utilizator 16:03, 23 August 2012
Prin actul de control s-a dispus masura ca pana la data de 10.08.2012 sa va plateasca drepturile salariale. in acest caz angajatorul a indeplinit aceasta masura?
Nu, nici nu raspunde la telefon, iar in ceea ce priveste vizita la locul cu pricina nu se poate face pentru ca are niste caini in curtea unde este brutaria. Am vb cu cei de la ITM le-am trimis email cum ca n-am fost platit. as vrea sa stiu mai multe despre instanta in cazul in care se ajunge acolo daca platesc ceva, pot inainta in instanta la judecatoria mea sau nu are a conta, cate costuri vor fi suportate si de catre cine.
Pentru actiunea in instanta nu se platesc taxe judiciare .. aceasta se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si nu la Judecatorie.

La actiune atasati si raspunsul dat de catre ITM .. este bine sa le trimiteti o noua sesizare la iTM si sa le mentionati faptul ca angajatorul nu v-a achitat salariile pana la data stabilita de catre acestia prin actul de control.
Referitor la taxe, vi s-a raspuns mai sus: fiind litigiu de munca, nu se platesc taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contract munca intrerupt catalinafilofteia catalinafilofteia Am fost angajata 9 zile la un magazin fara contract de munca,chipurile sa nu se incurce in acte,imi va face contractul cu data de 1.In data de 1 al urmatoarei ... (vezi toată discuția)
Muncim si nu ne plateste veergy_veergy veergy_veergy mam angajat pe data de 20 iunie la o spalatorie auto la diferenta de 2 saptamani am fost acuzati tot personalul ca iam furat patroanei din poseta un lant si o ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de incasare a drepturilor salariale cuvenite dupa incetarea contractului de munca radubr radubr In perioada februarie 2011-martie 2013 am fost angajat cu contract de munca . In martie 2013 relatiile de munca au incetat, firma comunicand prin revisal la ... (vezi toată discuția)