avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema asigurari!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema asigurari!

In primavara anului 2007,tatal meu a avut un accident cu masina.O tipa a intrat in el pe partea dreapta iar daunele au fost urmatoarele: aripa dreapta,portierele de pe dreapta si aripa dreapta spate,farul din dreapta(i s-a rupt clema de sustinere de deasupra),aparatoarea de noroi de la roata,capacul de pe dreapta fata.Aripa dreapta fata precum si cele 2 usi s-au inlocuit,aparatoarea de noroi s-a indreptat la cald,capacul de la roata mai putin farul.Acum dupa cum unii stiu,stalpii de la usi au autocolant negru,nici acesta nu a fost pus plus ca dupa 6 luni calitatea vopselei si-a spus cuvantul(a inceput sa se umfle).Problema majora este farul.Mi s-a spus in acel moment ca farul este adus din Brazilia,pe deviz fiind 1300 ron si ca in cel mai scurt timp mi se va aduce si se va monta pe masina.Am asteptat o luna,doua iar apoi m-am dus iarasi la ei,mi s-a spus la fel ca nu a venit.Mi s-a dat o hartie semnata si stampilata de catre prin care se obliga ca problema sa se rezolve cat mai rapid.La jumatate de an ma suna " v-am gasit far,dar este o mica problema,este de STANGA".Mi se pare bataie de joc.De atunci am fost luat cu alte probleme si am fost delasator.Stau si ma gandesc acum ce pot face,atata timp cat am hartia aia semnata de ei prin care se obliga sa-mi aduca farul.Va rog frumos sa-mi dati un sfat!Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
genoves33, utilizator
Cel mai recent răspuns: murgu veronica , utilizator 20:08, 9 Iulie 2012
Adresati-le o notificare, in care aratati ca in decursul celor...luni nu si-au indepliniti obligatia de procurare a farului. Totodata puneti-le in vedere sa faca toate demersurile pentru finalizarea lucrarilor la care erau obligati in termen de...(sa zicem 20 zile). Mai precizati ca daca nu vi se rezolva cererea la sfarsitul termenului acordat, va vedeti nevoit sa-i actionati in judecata. Notificarea fie o trimiteti prin posta, cu confirmare de primire, fie o depuneti la sediul lor, fara sa omiteti sa luati un numar de inregistrare pe exemplarul dvs.
In primul rand va multumesc pentru raspunsul dat!Astazi am fost la OPC unde mi s-a spus ca nu tine de ei acest lucru,ca trebuie sa ma duc la firma de asigurari(Asirom) unde avea asigurarea cea care a lovit masina.Am fost la firma de asigurari si mi s-a spus ca dosarul s-a prescris din 2010,ca s-a schimbat nu stiu ce structura si ca sunt la mana celor de la service,sa apelez la bunavointa lor si sa-mi cumpere ei farul fara ca firma de asigurari sa mai deconteze vreun ban.
Din pacate, obligatia asiguratorului s-a prescris, ar fi trebuit sa cereti banii antecalcul, sa recuperati macar o parte din costul acelui far. Grabiti-va si cu cei din service, timpul nu va e un aliat in cazul prezentat.
dar cum ai putut sa stai pasiv la o asemenea situatie, parerea mea este ca nu prea ai nici-o sansa, in primul rand la timpul respectiv s-a incheiat proces verbal din partea politiei cu toate stricaciunile si dosarul de daune in care sunt aprobarile pentru tot ce trebuie inlocuit sau reparat,poate ai o sansa in sensul ca daca firma asiguratoare a platit service-ului suma totala aprobata din dosarul de daune si acesta nu a executat ce trebuia conf. avizului aprobat ii poti trage la raspundere,acum 2 luni sotul meu a fost lovit de un taximetrist,i-a fost mila ca are 3 copii si a incheiat amiabila care este cea mai mare greseala ,asiguratorul face diferenta intre incheierea amiabila si cea declarata la politie, care este sfanta, e ce credeti:au inceput sa ma plimbe,in sensul ca trebuie sa se mai faca o expertiza!!!! si ca au termen 90 zile,asta e placa,si cum credeti ca am rezolvat:m-am dus la centrul de daune cu un tupeu fantastic ,am ajuns la un director si i-am zis ca nu plec pana nu imi da drumul la dosar, si multe pe care nu pot sa le astern aici,asa am rezolvat, ce sa fac: sotul meu e un domn iar eu trebuie sa rezolv,daca nu procedam asa tineau dosarul sub masa , ca de fapt acolo era ,si retineti am 61 ani, sa aveti noroc in al 99 ceas

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare amiabila la accident usor doruletzu doruletzu va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in 10.080.2013 am avut un accident cu un cetatean din piatra neamt, am primit de la el copii dupa asigurarea si c.i insa ... (vezi toată discuția)
Compania de asigurari auto intarzie cu plata reparatiilor Mayri Mayri Am un Mercedes B class si am fost accidentata cu doua saptamani in urma, fara vatamari corporale. Usa din dreapta spate e avariata tare, aripa, pragul, roata, ... (vezi toată discuția)
Daune rca danmihai danmihai Buna ziua. In urma unui accident am primit o polita de asigurare de la partea vinovata cu care am fost la asigurare (bcr asigurari). Aici am intampinat o ... (vezi toată discuția)