avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Toxicitate - substante chimice periculoase
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Toxicitate - substante chimice periculoase

As dori sa aflu exact care este legea si articolul din lege care imi acorda jumate de litru de lapte/zi. Lucrez in laborator medical cu substante chimice extrem de nocive. La servici imi cer sa vin cu legea in mina daca vreau sa-l primesc. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: TomaCotorogea , utilizator 23:09, 7 Iulie 2012
Lege nr. 319 din 14/07/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă

Art. 14. - Alimentaţia de protecţie se acordă în mod obligatoriu şi gratuit de către angajatori persoanelor care lucrează în condiţii de muncă ce impun acest lucru şi se stabileşte prin contractul colectiv de muncă şi/sau contractul individual de muncă
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
cyan, moderator
Alimentatia de protectie se poate acorda doar in urma unor masuratori de noxe la locul de munca si aprobata prin CSSM (Comitetul de Sanatate si Securitate in Munca la firmele cu peste 50 de angajati) sau contractul colectiv de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi in mediul toxic Ionela_22 Ionela_22 Exista o legislatie in care sa se precizeze acordarea unui litru de lapte pentru cei care lucreaza in mediu toxic (laborator chimic)? Am cautat si am gasit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in ce conditii se acorda antidot angajatilor (lapte), ... Ambra Denisa Ambra Denisa Buna ziua, In ce conditii se acorda antidot angajatilor (lapte), exista legi/hotarari care reglementeaza aceasta obligatie a angajatorului? Situatia ... (vezi toată discuția)
Conditii deosebite NicolaeManea NicolaeManea In situatia in care buletinele de determinări de noxe profesionale, eliberate de laboratoarele abilitate, se incadreaza in valorile-limită de expunere ... (vezi toată discuția)