avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna restant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna restant

Anul trecut pe 22 august am revenit la servici dupa 2 ani de concediu de creastere copil. Anul acesta in iunie am soicitat sa i-au concediul de odihna pe anul trecut (8zile) si mi s-a spus ca am pierdut concediul de anul trecut fiindca nu l-am efectuat in primele luni ale anului acesta.Ce sa fac sa recuperez concediul de anul trecut?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2012
ionela_76, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:47, 8 Iulie 2012
Aratati-i angajatorului dvs aceste prevederi:
art.144 (2) C.mun. : Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

art.146 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

Prin urmare, nu aveti cum sa pierdeti CO neefectuat aferent anului trecut ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile din concediul de odihna de anul trecut luate anul acesta. VALI_M VALI_M Sunt functionar public, lucrez la o institutie publica si as dori sa va intreb daca pot lua anul viitor o parte din zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu impus de angajator sau compensare Cassy90 Cassy90 Buna ziua! firma la care lucrez ne-a anuntat ca putem fi compensati pentru concediul neefectual pe anul acesta.. A devenit legala aceasta optiune?? Cat timp nu ... (vezi toată discuția)
Concediu kelyman kelyman va rog sa ma ajutati firma mia dat obligatoriu 10 zile de concediu la tot colectivul,pe parcursul anului am mai avut nevoie de concediu si nu mia dat acum ... (vezi toată discuția)