avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile din concediul de odihna de anul trecut luate anul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile din concediul de odihna de anul trecut luate anul acesta.

Sunt functionar public, lucrez la o institutie publica si as dori sa va intreb daca pot lua anul viitor o parte din zilele de concediu de odihna aferent anului acesta.
Va intreb acest lucru deoarece sefa mea mi-a spus ca anul viitor pot sa imi iau cateva zilele din concediul aferent acestui an doar pana in luna martie dupa care pierd zilele de concediu neefectuate.
As vrea sa va spun ca am studiat Codul muncii iar acolo se prevede la art 146 alin (3) ca Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un in calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
Intrebarea mea este daca sefa mea nu face un abuz nepermitandu-mi sa efectuez concediul de odihna la care am dreptul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 5 Septembrie 2012
Angajatorul are obligatia ca pana la finele anului urmator sa va acorde restul de zile de concediu neefectuate in anul in curs.
Art.144 alin.2 C.mun. dispune ca, dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Ce motivatie va ofera sefa dvs in ceea ce priveste refuzul acordarii CO ?
Sefa mi-a raspuns ca asa considera ea ca pot trece in anul urmator doar cu cateva zile de concediu aferente acestui an dar pe care mi le da doar pana in luna martie dupa care le pierd in gandirea ei. As vrea sa va intreb daca acest comportament al sefei poate fi considerat abuz in serviciu.
Da, poate fi considerat un abuz ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu impus de angajator sau compensare Cassy90 Cassy90 Buna ziua! firma la care lucrez ne-a anuntat ca putem fi compensati pentru concediul neefectual pe anul acesta.. A devenit legala aceasta optiune?? Cat timp nu ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna restant ionela_76 ionela_76 Anul trecut pe 22 august am revenit la servici dupa 2 ani de concediu de creastere copil. Anul acesta in iunie am soicitat sa i-au concediul de odihna pe anul ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna gluten gluten Modificarea care o aduce Legea nr. 12/2015.... in cazul in care o persoana la data aparitiei legii nu si-au efectuat concediul de odihna de pe anul 2014, ... (vezi toată discuția)