avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie bunuri imobiliare urmasilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie bunuri imobiliare urmasilor

Buna ziua,
As dori sa stiu intr-un caz de donatie locuinta catre copii mei,este mai eficace ca o vanzare/cumparare sau in ce conditii se poate face si cum se procedeaza?

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 14:51, 7 Iulie 2012
vanzarea este mai indicata in locul donatiei. amandoua se fac la notar si costurile sunt semnificative in ambele cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare cota parte apartament ContSters122786 ContSters122786 Buna seara, Detin impreuna cu mama un apartament, tata s-a dus in '90, succesiune facuta. Mama 3/4, eu 1/4. Dorim sa trecem tot apartamentul pe numele ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare? babysee babysee Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea dilema: am doua proprietati si, pentru a evita impozitele mari impuse proprietarilor cu mai multe locuinte, m-am ... (vezi toată discuția)
Testament sau act de vinzare-cumparare? dariden dariden Mama mea este proprietara(prin hotarire judecatoreasca)a unor bunuri mobile(o casa,anexe gospodaresti si citeva parcele de pamint.Eu sint alesul(mai am o ... (vezi toată discuția)