Buna ziua! in data de 06.01.09 am primit o INSTIINTARE DE PLATA de la CASA JUDETEANA DE PENSTII BRASOV prin care trebuie sa returnez suma de 2664 lei reprezentand pensia de urmas incasata in perioada 01.01.08-01.10.08. mentionez ca beneficiez de pensie de urmas din anul 2005. in luna decembrie 2007 am decis sa ma angajez pe un program part-time pentru a beneficia in continuarie de pesia de urmas. in luna martie 2008 am prezentat la CNPAS adeverinta de salariu din care rezulta ca nu depasesc 1/4 din salariu mediu brut pe economie(1550 lei).am primit in continuarie pesnie de urmas pana in luna septembrie.in octombrie am dus alta adeverinta de salriu la CNPAS din care rezulta ca salariul meu brut depasea limita stabilita de legea 19/2000 deoarece am beneficiat de o marire de salariu in luna august.dupa aceasta data nu am mai primit pensie de urmas dar nu am primit nici macar o instiintare ca dosarul a fost suspendat si cauza acestui fapt. iar acum in ianuarie primesc o instiintare de plata prin care se spune ca tre sa platesc banii incasati din ianuarie pana in octombrie desi eu trebuie sa restitui doar pensia pe luna august si septembrie pentru ca doar in aceste 2 luni am depasit suma de 380 lei. acum as dori sa fac o contestatie la Tribunalul Brasov dar nu stiu exact care sunt pasii care trebuie urmati. credeti ca fisa fiscala pe 2008 ma poate ajuta sa demostrez ca nu am incasat ilegal acesti bani care mi se cuvineau in calitate de urmas?multumesc. o zi buna
Da, fisa fiscala va poate ajuta sa demonstrati ca nu ati depasit cuantumul veniturilor pe luna pentru a putea cumula pensia de urmas cu salariu.
Se formuleaza o contestatie prin care solicitati anularea deciziei de impunere emisa de CJP Brasov prin care vi se solicita plata sumei respective.
Motivati cererea exact cum am ti postat pe forum, atasand la ea o copie de pe fisa fiscala.
1. Daca n-ati primit decizia de debit si nici alt act intitulat "titlu executoriu", ce contestati? Instiintarea de plata este act premergator executarii silite.
2. In prezent, executarea silita se face de catre casele de pensii in temeiul Codului de procedura fiscala.
3. Decat sa pierdeti timpul la tribunal contestand un act pentru care legea nu prevede vreo modalitate de contestare, mergeti la Serviciul Legislatie, Contencios si Executare Silita din cadrul Casei de Pensii Brasov si luati legatura cu consilierul juridic care are dosarul de executare, veti lamuri situatia repede si mult mai simplu.
m-am interesat mai bine si am aflat ca fisa fiscala pe 2007 o pot obtine doar in luna martie pentru ca inca nu s-au depus la Administratia financiara. in acest caz ce pot sa fac? Eu am cerut o adeverinta de la locul de munca cu salariul brut pe fiecare luna a anului 2007. credeti ca aceasta va fi acceptata ca proba?multumesc.
Instiitarea de plata am primit-o impreuna ca decizia de debit in acelasi plic. in plus la sfarsitul deciziei scrie ca aceasta constituie titlu executoriu si ca e cu drept de contestatie in termen de 45 de zile de la comunicare, la Tribunalul Brasov.
Credeti ca mai pot rezolva problema direct la CJP daca merg cu adeverinta de salariu sau din moment ce a fost emisa aceasta decizie doar la Tribunal se poate rezolva problema?
Si as mai vrea sa precizez faptul ca la CJP Brasov este foarte greu sa ajungi la Serviciul Legislatie, Contencios si Executare Silita deoarece nu ti se da nicio informatie cu privire la locul unde sunt anumite departamente. Paznicii care sunt pusi la intrarea in institutie nu te lasa sa mergi decat la ghisee si acolo mare lucru nu prea ai ce sa rezolvi. va multumesc.
Legal
DumitruMihai
Buna seara,
am primit de ANAF anul trecut adica 2014, o adresa cum ca as avea de plata o suma de aprox. 4200 ron reprezentand dobanzi si penalitati, acestea ... (vezi toată discuția)