avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen de solutionare a dosarelor de retinere carnet ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen de solutionare a dosarelor de retinere carnet pt conducere sub influenta alcolului.

Buna.
Exista un termen legal in care dosarele de urmarire penala pt conducere sub influenta alcolului(infractiune) trebuiesc instrumentate si sa ajunga in instanta?
Am un caz in care dupa doi ani si 7sapte luni dosarul inca nu s-a trimis spre judecare.In caz sa recunoscut fapta comisa ,nu s-a cerut recalculare,dar nu a ajuns in instanta.
Anul trecut cam pe la sfarsitul lunii Octombrie a fost chemat la procurorul care instrumenteaza cazul,a mai dat o declaratie in care recunostea fapta,nu cere recalculare.I s-a transmis ca dosarul va intra pe rol undeva in luna Decembrie si daca nu contesta,dosarul se va solutiona intr-o singura infatisare,va primi pedeapsa legala si va putea ulterior aplica pentru un alt carnet.
La doua saptamani i sa transmis prin ofiterul de politie care sa ocupat de caz ca procurorul de caz ii cere(verbal nu in scris)sa faca o recalculare a alcolemiei in sange ,pentru ca "este in interesul sau sa faca acest lucru"
Inculpatul a refuzat sa faca acest lucru pentru ca si-a dorit sa termine odata cu aceasta problema..... si nici pana astazi dosarul nu a mai intrat pe rol.
Infractiunea de conducere sub influenta alcolului sa produs in luna Noiembrie 2009.
Deci, exista un termen legal in care astfel de cazuri trebuie trimise in instanta?
Termen in care astfel de fapte se prescriu?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: epoepo , utilizator 21:15, 13 Iulie 2012
Normele in vigoare nu prevad termen de solutionare cauze aflate in cercetare
In situatia in care valoarea alcolemiei se afla la limita ,astfel incat procurorul a apreciat ca fiind in interesul partii sa refaca proba,acesta a gresit tratand cu dezinteres solicitarea procurorului responsabil in cauza
Persoana in cauza poate solicita oficial prim procurorului parchetului responsabil sa i se comunice stadiul cercetarilor,eventual solutia dispusa
Daca,atat organul de politie ,cat si procurorul de caz, spun initial ca, nu are rost sa faca recalcularea alcolemiei in sange,deoarece in majoritatea cazurilor(spun acestia) aceasta iese mai mare...si dupa aceea recomanda efectuarea recalcularii...ce se mai poate intelege? Proba 2 din sange a iesit 1.05.Testul de anduranta facut la urgente a iesit bine.....exceptand halena alcolica,omul facea tratament cu medicamente ...intr-adevar bause in prima parte a noptii, in infractiune produsa la ora 13.
Asteptam sfaturi....si va multumim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat sau suspendat? vasilicalungu vasilicalungu Am fost opriti de un echipaj de politie, iar sotului meu i s-a luat proba cu aparatul etilotest , iar rezultatul a fost 0.75mg/l.Ulterior am fost la cea ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcool emilianhr emilianhr Buna ziua ! In urma cu 2 luni in 20.11.2017 am avut un accident cu masina am intrat intr-un gard din cauza unui caine :) . Am platit gardu, testu de alcolemie ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima savinmarius savinmarius acum un an de zile am avut un accident cu victima si alcool la aparatu cu echilotestu mia iesit 0.80 dupa care am dus la recoltarea de sange la care miau ... (vezi toată discuția)