avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de comodat se incheie in forma autentica?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de comodat se incheie in forma autentica?

Bună ziua
Am redactat un contract de comodat insoțit de proces verbal, pentru o vie pe care nu o pot ingriji
Trebuie sau nu să merg cu el la notar?. Dacă da, trebuie autentificat??
C e documente trebuie să prezint?
Multe mulțumiri
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 23:52, 10 Iulie 2012
Sunteti sigura ca e comodat si nu contract de arenda?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de comodat este valabil fara a fi incheiat in forma autentica
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de comodat presupune imprumutarea unui bun (mobil sau imobil) spre folosinta gratuita; altfel spus, proprietarul bunului (devenit comodant) il pune la dispozitia cuiva (comodatar) fara a incasa vreun ban. Daca dvs. primiti bani/produse, atunci nu se mai vorbeste despre comodat, ci despre arenda (contractul fiind incheiat intre dvs. ca arendator si cealalta persoana ca arendas).

Contractul de comodat nu-i musai sa-l incheiati in forma autentica (la notar); totusi, pentru un plus de siguranta (macar in ce priveste continutul propriu-zis al contractului, valabilitatea actelor detinatorului terenului si identitatea partilor), ar fi recomandabil sa va prezentati la notar.

Contractul de arenda trebuie incheiat in scris si prezentat la consiliul local al primariei de pe raza situarii terenului (din nou va recomand forma autentica, la notar).

La notar va sunt necesare: actele de identitate (pentru ambele parti contractante), actele de proprietate asupra bunului in discutie si/sau (dupa caz), acele acte care va permit sa incheiati la randu-va acte de administrare (ex.: procura).
Lylyca a scris:

Bună ziua
Am redactat un contract de comodat insoțit de proces verbal, pentru o vie pe care nu o pot ingriji
Trebuie sau nu să merg cu el la notar?. Dacă da, trebuie autentificat??
C e documente trebuie să prezint?
Multe mulțumiri


Deoarece este vorba de un bun imobil - o vita - si pentrua fi clare obligatiile celui imprumutat in raport cu proprietarul si cu tertii ar fi bine sa treceti macar pe la un avocat, nu e neapatar pe la un notar, decit daca doriti o autentificare notariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arendă badia_mihai badia_mihai Buna ziua, dacă tatăl meu a arendat un teren și după (în timpul perioadei de arendare la donat) , arendatorul mai are drept asupra respectivului teren? (vezi toată discuția)
Contract de comodat apartament carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua! Se poate face un contract de comodat intre doua persoane fizice ? Vreau sa fac un astfel de contract in ceea ce priveste un apartament. ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat valyyc valyyc Bună ziua! Contractul de comodat trebuie autentificat obligatoriu la notar? Cu stimă! (vezi toată discuția)