avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... intelegere amiabila
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

intelegere amiabila

Buna seara,

In urma cu o luna am fost implicata intrun accident de circulatie mai precis am zgariat usor o masina incercand sa ies cu spatele de unde parcasem masina.impreuna cu persoana careia i am lovit masina am mers la politie ,de la politie mi s a spus ca,daca nu reusim sa ne intelegem pe cale amiabila vor fi obligati sa amendeze persoana care a provocat accidentul.fiind doar o simpla zgarietura persoana cu masina lovita nu a dorit sa mearga la o firma de asigurari sa se constate paguba si sa facem copii de pe asgurarea mea sa si repare masina.Eu totusi i am lasat nr meu de telefon spunandu i ca sunt dispusa sa merg cat mai repede sa i dau asigurarea mea.Nu am fost contactata deloc timp de o luna apoi ne am intalnit locuind in ac localitatesi mi a cerut sa i dau bani pt reparatia masinii.Va rog sa ma sfatiuti ce sa fac in ac.situatie ?Poate merge acum dupa o luna sa mi faca vre o reclamatie la politie spunand ca nu am reusit sa ne intelegem pe cale amiabila?E posibil sa mi se dea acum amenda de la politie eu refuzand categoric sa dau bani pt reparatia masinii dupa atata timp.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:16, 9 Iulie 2012
Din punctul meu de vedere nu este posibil ... Probabil va solicita bani acum, ii dati, iar dupa un anumit timp va cere altii pe motiv ca nu i-au ajuns sau cine stie ce a facut cu ei.
Constatarea unui accident usor se face la momentul producerii lui mai ales ca partile implicate se cunosc. Cand v-ati prezentat impreuna la oganul de politie trebuia sa comunice acestuia ca nu v-ati inteles amiabil, nu dupa o luna.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Parerea mea este sa platiti reparatia autoturismului numai daca suma ceruta corespunde contravalorii reparatiei. Sunt aproape sigur ca respectiva persoana nu a vrut sa isi reparare autoturismul pe baza asigurarii RCA a dvs. pentru ca sa va ceara o suma mai mare decat contravaloarea reala a reparatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zgaritura superficiala la masina - autorizatie de reparatie obligatorie? ... mmem mmem Buna, Am o zgarietura superficiala pe bara masinii. Cred ca iese la polis, nu e nevoie de vopsit neaparat. Legal, exista o limita de timp in care pot ... (vezi toată discuția)
Accident rutier valentinnacu valentinnacu Buna seara.Am o nelamurire daca ma puteti ajuta, va rog: Ma deplasam pe strada X (asta insemnand in parcare) pentru a-mi parca masina, in loc amenajat parcarii ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului buniku buniku Azi am \"agatat\" o masina parcata, usa stanga , o zgarietura mai mult... numai ca mai intinsa... adica are dimensiunile cam a unei palme... nu s-a luat nici ... (vezi toată discuția)