sunt primar nou intr-o comuna si as vrea sa ma ajutati intr-o problema. pe microbuzul scolii este angajat fratele fostului primar. pe data de 25 iunie am fost investit de catre prefectura. pe 26 iunie am intrebat secretarul unde este soferul si acesta mi-a raspuns ca este in concediu de odihna, avizat de fostul primar. conform codului muncii, am trimis prin posta cu confirmare de primire o dispozitie privind rechemarea lui la serviciu. bineinteles ca a refuzat primirea. a doua zi a venit la primarie si a prezentat un concediu medical valabil trei zile. ultima zi de concediu medical a venit la mine in birou sa ii acord concediul de odihna aferent anului 2012. i-am zis ca intre timp fisa postului i-a fost completata si ca trebuie sa vina la serviciu intr-ucat are foarte multa treaba. a plecat si i-am trimis o alta adresa prin care il rechemam la serviciu. a primit-o de la postas dar nu a venit toata saptamana la lucru, trimitandu-mi doua adrese prin care imi aduce la cunostinta ca nu vine la serviciu pentru ca ''este in concediu de odihna'' si in a doua adresa ma intreaba ce treaba are la primarie, ce sarcini ii dau? saptamana ce a urmat nu a fost deloc la serviciu, deci as putea sa ii desfac contractul de munca... are cinci apsente nemotivate. ati putea sa ma ajutati?? multumesc frumos.
Orice sanctiune care se aplica salariatilor, cu exceptia avertismentului, se face prin parcurgerea procedurii cercetarii disciplinare. Este foarte important sa respectati art. 251 Codul muncii care reglementeaza strict aceasta procedura.
aveti obligatia sa respectati cm SAU LEGEA FUNCTIONARULUI public, depinde in ce conditii este angajat.
nu puteti modifica sarcinile de servici cum doriti.
nu este functionar public, este contractuant. iar la fisa postului doar i-am adaugat cateva sarcini cum ar fi sa duca la indeplinire alte treburi stabilite de primar (spalatul masinilor primariei, mentinerea curateniei in parcul auto, intr-un fel sa respecte programul de 8 ore de lucru, chiar si in vacanta.)
Art.151 (2) C.mun. : Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.
Daca nu va incadrati in cele doua situatii prevazute de lege nu aveti sanse de castig cu rechemarea din CO ...
Daca a terminat CO si a lpsit nemotivat atunci puteti proceda la desfacerea disciplinara a c.i.m.
sa platesc nu este cazul pentru ca este acasa, iar urgente sunt pentru ca avem un alt microbuz decat cel al scolii pe care il inchiriem la diferite evenimente (nunti, excursii, meciuri de fotbal, etc). aseara l-am inchiriat la o nunta si am fost nevoit sa trimit un alt baiat care nu este angajat al primariei dar intruneste conditiile pentru a conduce microbuzul. acest impertinent, desi i-am trimis acasa adrese sa se prezinte la serviciu sau sa aduca cheile de la microbuze si actele lor nu s-a conformat, iar aseara a sunat la 112 anuntand ca s-a furat microbuzul din curtea primariei. am fost sunat de politie si am infirmat cele spuse de el. o alta echipa a politiei s-a deplasat la restaurant unde erau nuntasii, au intrerupt nunta, cerand documentele. baiatul a prezentat foaia de parcurs, actele lui si licenta microbuzului. acum va raspunde si in fata politiei pentru apel fals la 112.
Preaviz
burceaana
am o intrebare si va rog daca se poate sa ma lamuriti...
mi-am inaintat demisiaa in data de 1.06 cu termen pana pe 28.06,din cauza unor neintelegeri m-am ... (vezi toată discuția)
Concediere
Am facut rechemare din C.O. unui salariat pentru rezolvarea unor probleme aparute si anume furtul unor motoare de la locul sau de munca chiar in ultima sa zi ... (vezi toată discuția)